El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les nostres comarques registren tan sols 2 casos de coronavirus en l'última quinzena

Situació a 15 de juny a l'Alcoià i el Comtat: 390 casos detectats en total. 2 casos detectats en l'última quinzena. 116 morts. 
 

Cap municipi de l'Alcoià i el Comtat suma nous casos en els últims quatre dies, i reduïm fins a 2 els casos detectats en l'última quinzena. Tampoc sumem cap mort a les comarques des de principi de juny. 

La nova actualització de dades per municipis i departaments, feta aquest 15 de juny, mostra una bona panoràmica de la situació a les nostres comarques. Alcoi continua sent l'únic municipi de l'Alcoià i el Comtat que presenta casos en els últims 14 dies, 2 en concret, que a més no són recents, perquè en els últims 4 dies no s'han detectat nous positius. L'objectiu és mantindre aquest descens, així el pròxim dilluns, quan iniciem la segona setmana de fase 3 i es reprenga la mobilitat per tot el territori espanyol, les nostres comarques compliran dos setmanes sense casos i serà molt més fàcil detectar, controlar i fer seguiment de qualsevol nou positiu.

Llistat dels municipis de les comarques que presenten algun cas. 

Quasi tots els departaments de la província d'Alacant mostren aquesta tendència. Cap departament presenta més de 3 casos en l'última quinzena excepte Sant Joan d'Alacant, on marca 6. I a tot el departament de Dénia ja fa 3 setmanes que no es registra un nou cas per PCR.

A tota la província mantenim 37 persones ingressades a hospitals, de les quals 6 estan en l'UCI. I ja s'han curat 4.795 persones (casos detectats per diferents tests, perquè per PCR la província d'Alacant presenta un acumulat de 3,941 casos positius).

Això sí, les dades en brut oferides per Sanitat són confuses, perquè registren canvis que sense més informació no es poden explicar. Així, per exemple, la ciutat d'Alcoi resta un cas en el total de positius acumulats, una operació desconcertant. Si en l'última actualització eren 251, ara marca 250, probablement per un reajust de xifres fet per Sanitat, però sense més explicació. No sols el nostre departament, sinó que altres dos departaments alacantins també resten un. En les actualitzacions diàries per províncies tampoc s'ha fet referència a aquest reajustament. 

I la xifra que no presenta cap canvi és la de morts. La nova actualització suma 6 morts, però cap a la província d'Alacant. Corresponen 2 a cadascun dels departaments de La Ribera, València la Fe i Arnau Vilanova-Llíria. La província d'Alacant manté la xifra de 507 morts des de fa més d'una setmana, i les nostres comarques no pugen la de 116 en tot el mes de juny.

Consulta ací totes les actualitzacions oferides per municipis.