El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les obres de l’IES Andreu Sempere començaran a juliol de 2022 amb un preu de 3,7 milions d’euros

IES Andreu Sempere / AM

L'Ajuntament  "facilitarà el transport des del barri d’Horta Major, fins a la nova ubicació temporal" mentre duren les obres

L’IES Andreu Sempere serà reformat en 2022. L’Ajuntament d’Alcoi ha anunciat la licitació de les obres. Les obres hauran de millorar l’edifici ja construït i ampliar l'immoble i la dotació d'espais més amplis i diàfans. Segons les previsions del consistori, el termini d’execució de les obres és de 14 mesos i finalitzaria en setembre de 2023.

L'Ajuntament d'Alcoi ha licitat les obres de reforma i adequació de l'IES Andreu Sempere. Les empreses, en breu, podran presentar les seues ofertes per a les obres. . El preu base de licitació és de 3.719.384’39 euros. L'objecte del projecte és adequar i ampliar aquest centre docent a fi de dotar al mateix d'unes infraestructures educatives de qualitat.

Actuacions, obres i reforma

Com a actuació principal, l'adequació o reforma de l'edifici existent, procedint a la rehabilitació energètica de la façana i substituint les cobertes inclinades per planes. A l'interior de l'edifici es contempla la reforma dels espais interiors i la renovació de les instal·lacions.

La segona és l'ampliació de l'immoble i la dotació d'espais més amplis i diàfans per a algunes funcions addicionals demandades (aules ADA i sala d'actes), amb provisió d'escales exteriors d'evacuació i amb execució de rampes i escales d'accés i connexió entre les diferents plataformes.

Cal destacar que aquesta actuació es realitza gràcies al Pla Edificant de la Generalitat. El consistori recorda que “ha col·laborat en tot moment per a posar els espais disponibles per a reubicar a aquest alumnat”. Així s'ha oferit a la conselleria d’Educació vàries opcions per ubicar l’alumnat de l'ESO, entre elles l'actual de l'Escola Oficial d'Idiomes. L’Ajuntament afig que “quedarà també per determinar la reubicació de l'alumnat de Batxiller”. En tot cas, l'Ajuntament d'Alcoi facilitarà el transport des del barri d’Horta Major, fins a la nova ubicació temporal per a garantir els desplaçaments, per a qui ho necessite.

Segons explica el regidor d'Educació, Jordi Silvestre, “és un projecte molt complex, que ha experimentat molts canvis i ajustos fins a aconseguir una solució òptima i consensuada”.