El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les obres del Centre de Turisme podrien començar en dos mesos

Interior de Rodes, imatge d'arxiu.

El Consell ja ha aprovat el conveni que ara ha d'arribar a l'Ajuntament d'Alcoi perquè licite les obres.

Continuen els passos burocràtics per a adjudicar les obres del futur Centre de Turisme d'Interior. El Ple del Consell ha donat el vistiplau al conveni entre Turisme de la Generalitat i l'Ajuntament d'Alcoi per a la restauració de l'edifici a l'Illa de Rodes que acollirà el CdT.

Amb este conveni, que preveu una inversió d'1,2 milions d'euros, l'Ajuntament d'Alcoi ja pot demanar el crèdit necessari i adjudicar les obres. La regidora de turisme Lorena Zamorano confia poder adjudicar els treballs en dos setmanes i que les obres comencen aproximadament en juliol. També recorda que tan sols hi ha una proposta, de la mateixa UTE que està fent ara mateix la part més gran de les obres de rehabilitació a l'Illa de Rodes.

Una vegada l'edifici estiga construït, l'Ajuntament mantindrà la propietat però cedirà gratuïtament l'espai a Turisme de la Comunitat Valenciana durant 30 anys. La Generalitat s'encarregarà de les despeses de manteniment, subministrament o energia.

Des de la Generalitat asseguren que "Alcoi compta amb una variada oferta turística d'interior, més de presentar productes turístics de gran interés i demanda". Diu també que Alcoi "és en si mateixa una clara referència entre les destinacions d'interior de la província d'Alacant", i per això "fa que resulte convenient per a les dos parts dotar d'unes instal·lacions on es puguen desenvolupar activitats de formació turística i amb capacitat de resposta a les demandes i necessitats del sector turístic de l'interior de la província".