El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Mas de la Cova acollirà el futur centre d'interpretació de La Sarga

El Mas de La Cova, emplaçament del futur centre d'interpretació.

Cal recordar que l'Ajuntament ha arribat a un acord amb els propietaris del terreny, en el qual invertirà 260.000 euros per a la seua adquisició.

L'Ajuntament d'Alcoi ha anunciat la inversió de 25.000 € per a la redacció del projecte del centre d'interpretació de les pintures rupestres de La Sarga. El Mas de La Cova serà on s'ubique el centre, per al qual també s'adequarà una zona d'aparcament.

Cal recordar que l'ajuntament ha arribat a un acord amb els propietaris del terreny, en el qual invertirà 260.000 euros per a la seua adquisició. De moment falta esclarir un assumpte de l'escripturació per part dels propietaris per poder formalitzar l'acord.

La regidora de Patrimoni i Turisme, Lorena Zamorano, destaca la tasca que s'està fent-se per part del museu arqueològic pel que fa a "divulgació científica però també com a model de dinamització del recurs patrimonial, que sempre es posa com a exemple de bones pràctiques i sostenibilitat en fòrums professionals".

Pintures de la Sarga

Les pintures rupestres estaven en un 'espai 'sagrat' dels primers Neolítics que van habitar la vall del riu d'Alcoi (zona d'Alcoi, Cocentaina i Muro). Era un lloc on es feien diferents cerimònies, i que es podria comparar en el que ara seria un santuari on es fa una romeria i processó, on es va per motiu religiós però també social.

Van ser descobertes oficialment l'any 1951, dos anys després de la inauguració del Museu Arqueològic Camil Visedo d'Alcoi, van ser realitzades a l'època del Neolític, pels primers que van arribar a aquesta zona fa uns 7.000 anys, van ser els primers agricultors-ramaders, ja que fins aquell moment hi havia caçadors-recol·lectors.