El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les treballadores del geriàtric del Preventori posen fi a any i mig de protestes

El final feliç s'ha escenificat aquest 21 de març a les portes de la residència, on les treballadores s'han vist acompanyades per la secretària general de CCOO Comarques Centrals, Manuela Pascual, i representants dels grups polítics municipals.

Des que el 3 d'octubre de 2017 s'iniciaren les protestes a les portes del geriàtric del Preventori, molts mesos han hagut de passar perquè la Conselleria de Polítiques Inclusives dotarà al centre del personal necessari per a continuar amb la seua tasca. Amb la recent incorporació de cinc auxiliars, dos zeladores, una fisioterapeuta i una psicòloga, les treballadores han posat fi a les protestes.

El final feliç s'ha escenificat aquest 21 de març a les portes (una vegada més) de la residència, on les treballadores han comptat amb el suport de la secretària general de CCOO Comarques Centrals, Manuela Pascual, i representants dels grups polítics municipals, tots excepte PSOE i Compromís.

Puri Auñón, treballadora del centre i una de les cares més visibles de les pretèrites concentracions, ha procedit a llegir un escrit exposant cronològicament els esdeveniments trasnscorreguts des d'aquell llunyà 3 d'octubre de 2017. Auñón ha fet referència al "volum de treball insuportable" que han hagut de fer front per la falta de personal, una situació on s'han vist afectades per la "desídia i l'oblit". També ha recordat la reunió amb la directora general de serveis socials, amb la promesa de crear 500 places al sector sociosanitari a tot el País Valencià, incorporacions que com recorda Auñón s'han efectuat amb "retard".

Les integrants de Guanyar Alcoi Estefania Blanes i Vicky Llàcer han estat les representants polítiques que amb més insistència han donat suport a les reivindicacions. Blanes ha reconegut que finalment "s'ha fet justícia, no solament amb les treballadores, sinó també amb els usuaris del centre, persones dependents que requereixen una atenció molt especialitzada".

En nom de les forces sindicals, Manuela Pascual ha fet valdre la "mobilització i el diàleg social" promogut des de Comissions Obreres, en part gràcies als encontres mantinguts amb la vicepresidenta del Consell i altres càrrecs de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.