El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L’IVAM CADA Alcoi ens apropa a una experiència sensorial a través dels ‘Sons de la festa’

'Sons de Festa' ha sigut creat per Edu Comelles i per la regidoria de Cultura de l'Ajuntament d'Alcoi

Els festers, els músics i els artesans de la Festa no eixiran als carrers d’Alcoi durant l’abril de 2021 a causa de la maleïda pandèmia. Això no serà impediment per desenvolupar la proposta “Sons de la Festa” a l’IVAM CADA Alcoi entre el 19 i el 30 d’abril. L’activitat ha estat presentada pel regidor de Cultura, Raül Llopis, i per l’artista sonor, Edu Comelles.

La iniciativa de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi ha volgut apropar encara més els Moros i Cristians amb els paisatges sonors de les trilogies de 2010 i 2011. Alcoi té moltes ganes de Festes i, fins i tot, s’ha presentat la revista tradicional i la científica al Calderón.

‘Sons de la Festa’ estarà ubicada al pati exterior de l’IVAM CADA Alcoi i la tercera planta de ‘Media Art’. Raül Llopis sosté que “no anem a escoltar exclusivament alguna cosa en visió festera, sinó que anem a submergir-se en una acció artística”. La proposta va dirigida al món de la festa, al món de l’art i, en definitiva, a totes les persones que tinguen curiositat per aquesta.


Sobre la proposta de Comelles “pense que si teníem una carència d’alguna acció tant emotiva com de presència de la nostra festa als carrers d’Alcoi, en una acció artística com aquesta, pense que a molts anem a tocar-los la fibra en molts sentits”, afirma Llopis.


L’artista sonor, Edu Comelles, durant 2010 i 2011 va estar registrant paisatges sonors vinculats a la Festa. Va recollir els sons amb microfonia d’alta qualitat en la majoria d’actes de la Festa. Comelles defineix el paisatge sonor com “tots els sons que escoltem habitualment” en algun moment de la festa, arribant en molts casos a ser “caòtic”.


Crespo Colomer


L’IVAM CADA Alcoi es convertirà durant abril en un nou espai fester de la ciutat. A més, al pati exterior es podrà escoltar un paisatge sonor continu en el qual es combinen músiques, sons i ambients sonors de la festa.

Aquesta acció exterior es completarà amb 19 imatges de la trilogia festera del fotògraf Crespo Colomer, que es disposaran cronològicament al voltant de l’edifici. Tant l’expo com la proposta exterior es podrà gaudir del 19 al 30 d’abril. Llopis ha definit a Crespo Colomer com el "pare de la fotografia festera".