El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Merescut reoneixement a les ambaixades dels Moros i Cristians d'Alcoi

El Círculo, de gom a gom

De què va el llibre?

Clica ací

Presentació del llibre + CD sobre les Ambaixades al 'Círculo Industrial' d'Alcoi amb ple de gom a gom i assistència de molts ambaixadors d'altres èpoques. Un llibre editat per la capitania de les Tomasines amb finalitat benèfica.

Ple absolut en el 'Círculo industrial' per assistir a la presentació del llibre de Juan Javier Gisbert "Embajadas. Arte e Historia". Un exemplar amb una documentació excepcional coordinada per l'historiador Luis Vidal i acompanyat per un CD amb fragments de les ambaixades des que es té constància sonora.

El saló 'Rotonda' s'ha quedat xicotet  per reconéixer el paper de les Ambaixades a la Festa alcoiana, potser un dels actes més autèntics i més realistes però que menys interés desperta entre la ciutadania. Amb aquest llibre de Gisbert es fa Justícia a l'acte i s'aconsegueix despertar l'interés per part dels amants dels Moros i Cristians.En la presentació, a banda del capità Tomasina, Juan Enrique Miralles, de l'autor de la portada, Ignacio Trelis, l'autor del llibre, Juan Javier Gisbert i de Vidal, es compta amb antics ambaixadors i escriptors i fotògrafs que han participat de l'edició i també de la investigació sobre la teatralització de la Conquesta i Reconquesta de la ciutat.

Enrique Rico, de la Unión Alcoyana, col.laborador econòmic en la publicació del llibre no va fallar a un acté molt vistós i amb la projecció de vídeos molt interessant, especialment el 'collage' integrat per trams de les ambaixades amb imatge i veu de quasi tots els ambaixadors dels que es té constància.

 Gisbert només ha editat 300 exemplars i els beneficis s'invertiran en donacions a "La Salle Acoge" i a l'Associació Espanyola de dèficits immunitaris primaris (AEDIP).