El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Última hora

El Pregó enceta el cap de setmana Modernista d'Alcoi

El Pregó enceta el cap de setmana Modernista d'Alcoi

Arriben els dies grans de la Setmana Modernista d'Alcoi. El cap de setmana del 20 al 22 de setembre, el poble d'Alcoi canvia d'època i es trasllada al segle XX. Per anunciar-ho, el periodista Aimar Bretos és l'encarregat de fer el pregó d'aquesta tercera edició. 

Més informació

El Pregó enceta el cap de setmana Modernista d'Alcoi

Merescut reoneixement a les ambaixades dels Moros i Cristians d'Alcoi

El Círculo, de gom a gom

De què va el llibre?

Clica ací

Presentació del llibre + CD sobre les Ambaixades al 'Círculo Industrial' d'Alcoi amb ple de gom a gom i assistència de molts ambaixadors d'altres èpoques. Un llibre editat per la capitania de les Tomasines amb finalitat benèfica.

Ple absolut en el 'Círculo industrial' per assistir a la presentació del llibre de Juan Javier Gisbert "Embajadas. Arte e Historia". Un exemplar amb una documentació excepcional coordinada per l'historiador Luis Vidal i acompanyat per un CD amb fragments de les ambaixades des que es té constància sonora.

El saló 'Rotonda' s'ha quedat xicotet  per reconéixer el paper de les Ambaixades a la Festa alcoiana, potser un dels actes més autèntics i més realistes però que menys interés desperta entre la ciutadania. Amb aquest llibre de Gisbert es fa Justícia a l'acte i s'aconsegueix despertar l'interés per part dels amants dels Moros i Cristians.En la presentació, a banda del capità Tomasina, Juan Enrique Miralles, de l'autor de la portada, Ignacio Trelis, l'autor del llibre, Juan Javier Gisbert i de Vidal, es compta amb antics ambaixadors i escriptors i fotògrafs que han participat de l'edició i també de la investigació sobre la teatralització de la Conquesta i Reconquesta de la ciutat.

Enrique Rico, de la Unión Alcoyana, col.laborador econòmic en la publicació del llibre no va fallar a un acté molt vistós i amb la projecció de vídeos molt interessant, especialment el 'collage' integrat per trams de les ambaixades amb imatge i veu de quasi tots els ambaixadors dels que es té constància.

 Gisbert només ha editat 300 exemplars i els beneficis s'invertiran en donacions a "La Salle Acoge" i a l'Associació Espanyola de dèficits immunitaris primaris (AEDIP).