El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Més de 1.600 persones visiten la Retroweekend 2022

Retroweekend Alcoi 2022
  • Prop del 20% dels visitants van vindre procedents de fora d’Alcoi. Van arribar persones de 9 Comunitats Autonómes. 
  • La Retroweekend Alcoi té vessants solidaris, la principal ve apadrinada per “Videojocs x Aliments”, en la qual tota l’ajuda obtinguda durant l’esdeveniment  ha sigut destinat a Acovifa i a la Protectora d’Animals.

El Pavelló Georgina Blanes del Campus d’Alcoi de la UPV va acollir la sisena edició de la Retroweekend Alcoi durant la vesprada del divendres 25 i tot el dissabte 26 rebent un total de 1.630 visitants. Cal indicar que 1.307 visitants eren de la nostra ciutat, 293 d’altres municipis de la Comunitat Valenciana, 14 de Múrcia, 7 de Castella-la Manxa, 3 de Castella i Lleó, 2 d’Aragó i 1 de Balears, Catalunya, Extremadura i Madrid.

La Retroweekend és un esdeveniment dedicat al món del videojoc, centrat tant en el clàssic o retro, com en l’actual en el qual també es dona cabuda a tota mena de manifestació cultural i d’oci relacionat, com: còmics, mànega, anime, cinema, televisió, música, cosplay, jocs de taula i col·leccionisme organitzat per la Regidoria de Joventut.

Com a novetats, en aquesta edició es poden destacar les actuacions de Mazinger ZM i els Transformers. A més, també va haver-hi diversos tornejos de videojocs, concurs de dibuix i cosplay. El terme cosplay s’origina d’una contracció de costume (disfressa en anglés) i play (actuar en anglès). Els participants, també anomenats cosplayers, utilitzen disfresses, accessoris i vestits que representen un personatge específic o una idea. Les fonts favorites per a això inclouen còmics, cinema, llibres, anime, mànega i videojocs.

 

 

La fira, des de les seues primeres edicions, ha anat creixent gradualment en grandària, contingut i nombre de visitants. Aquest esdeveniment no es va poder portar l’any passat de manera presencial a causa de la pandèmia, no obstant això podem indicar que en la seua última edició presencial va comptar amb poc més de 1.500 visitants, mostrant la tendència a l’alça des de les seues primeres edicions amb 600 i 700 en 2016 i 2017. Al seu torn la Retroweekend Alcoi té diferents vessants solidaris, la principal ve apadrinada pels nostres companys i amics de “Videojocs x Aliments” en la qual tota l’ajuda obtinguda durant l’esdeveniment s’entrega a una (o diverses) de les associacions locals triades, en aquesta edició ha sigut Acovifa i la Protectora d’Animals.

“Estem molt satisfets del gran acolliment d’aquest esdeveniment que va començar com una cosa molt humil i que ja podem dir en un dels esdeveniments retro per excel·lència de la província d’Alacant. En aquesta fira gaudeix tota la família, els més xicotets descobreixen els jocs amb els quals els seus pares i mares gaudien fa uns anys. Vull donar l’enhorabona a les persones que duen a terme l’organització, Óscar Gisbert i Pep, han rebut moltes felicitacions, i a més com les anteriors edicions té un caràcter benèfic. Ja estem treballant perquè la setena edició siga millor encara, és un repte que ja hem assumit”, conclou la regidora de Joventut, María Baca.