El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Més de 250 edificis del centre d'Alcoi han de passar la inspecció tècnica en els pròxims 3 mesos

Dels 257 edificis, 104 estan al carrer sant NIcolau

Quan un edifici compleix 50 anys des de la seua construcció, s'ha de fer una avaluació tècnica cada 10 anys. Els edificis de la llista, tots del centre d'Alcoi, no han passat cap inspecció des de 2004. 

Han de presentar l'informe d'avaluació de l'edifici, acompanyat de les propostes d'actuació necessàries en cas de tindre deficiències. Et facilitem enllaç al llistat perquè pugues comprovar si està l'edifici on vius. 

El Butlletí Oficial de la Província publica aquest 17 de maig el llistat complet d'edificis del centre d'Alcoi que necessiten una inspecció tècnica aquest 2021. Estableix un termini de 3 mesos des de la publicació per a presentar el nou Informe d'Avaluació de l'Edifici, i en cas de no fer-ho, els propietaris poden enfrontar-se fins a 5 multes consecutives de 300 euros cadascuna, a més de l'execució forçosa. Si algun afectat no està d'acord, hi ha 10 dies per a presentar al·legacions. 

El llistat inclou 257 edificis en total. És probable que molts dels edificis no presenten problemes o es puguen arreglar, però es fa necessària la revisió dels edificis del centre després dels enfonsaments dels últims anys, un d'ells amb una víctima mortal.

Estan quasi tots els de Sant Nicolau, amb 104 edificis en el llistat; i molts als carrers principals: 36 a l'avinguda del País Valencià, 30 a Sant Llorenç, 16 en Santo Tomás i 12 a la plaça d'Espanya. Després queden vora 60 edificis repartits en la zona compresa entre el carrer Echegaray, la zona dels jutjats, i la zona de Correus. Pots consultar-lo al detall ací, en la publicació del BOP

L'informe l'ha de fer un tècnic particular en competència en la matèria que farà una inspecció conjunta de tot l'edifici. Atenció perquè tan sols hi ha un únic model vàlid per a fer aquest informe, aquest aprovat per la Generalitat Valenciana, i que serà necessari si després es vol optar a ajudes per a les obres de conservació, accessibilitat o eficiència energètica. En l'informe el tècnic ha de detallar si ha trobat deficiències, la seua importància i extensió, i les actuacions i terminis necessaris per a solucionar-los. 

Les inspeccions tècniques en edificis són obligatòries una vegada es compleixen els 50 anys de la seua construcció, i s'han de fer cada 10 anys. Els edificis de la llista tenen diferents dates de construcció, però tots tenen més de 50 anys i alguns superen el centenar. I l'última inspecció feta a tot ells, és dels anys 2002, 2003 o 2004, així que ja han passat els 10 anys preceptius.