El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'edifici assolat on va morir una dona no havia passat dos inspeccions tècniques

Restes de l'edifici assolat als números 8 i 10 de Sant Agustí.

El regidor del PP considera “increïble” que els edificis del carrer de Sant Agustí 8 i 10, derruïts el 22 de gener provocant la mort d'una dona de 75 anys, no passaren la Inspecció Tècnica d'Edificis ni en 2013 ni en 2018, quan els corresponia.

Els números 8 i 10 del carrer Sant Agustí assolats la passada setmana, on va perdre la vida una dona, no havien passat les dues últimes inspeccions d'acord amb la ITE (Inspecció Tècnica d'Edificis). Ho fa constar el Partit Popular en un comunicat de premsa, on acusa el govern d'eludir explicacions en el passat plenari extraordinari.

Recordem que en la sessió del passat 31 de gener es van posar sobre la taula les qüestions relatives al pas de la borrasca Glòria per Alcoi, i l'estat del parc d'habitatges al Centre d'Alcoi. Des del PP acusen l'alcalde Toni Francés d'haver "tancat en fals" la sessió, "eludint oferir explicacions sobre el descontrol en el compliment de les inspeccions tècniques d'edificis i sobre la falta d'alternativa al subministrament d'aigua".

El regidor del PP considera "increïble" que els edificis del carrer de Sant Agustí 8 i 10, derruïts el 22 de gener provocant la mort d'una dona de 74 anys, no passaren la Inspecció Tècnica d'Edificis ni en 2013 ni en 2018, quan els corresponia. "El més trist és escoltar a l'alcalde que la inspecció és competència de la Generalitat, quan en realitat ho és des de maig de 2018".

Des del govern, tal com ja van fer constar en el plenari del passat divendres, recorden que són els propietaris els encarregats de revisar els seus edificis, encara que no hagen sigut comunicats al respecte. Açò afecta els edificis amb una antiguitat superior als 50 anys, que han de passar una primera revisió tècnica, que a partir d'eixe moment s'ha de repetir cada 5 anys.

Ruiz considera que l'Ajuntament ha d'enviar requeriments als propietaris d'edificis, i lamenta que en el cas d'Alcoi no ocórrega així. Per això demana a Francés que diga "des de quan l'Ajuntament no requereix als propietaris que passen la inspecció tècnica d'edificis".