El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Mireia Estepa, a un pas de la majoria absoluta

Ciutadans és l'únic partit en Cocentaina que ha incrementat el número de vots, i passa d'1 a 2 regidors. Compromís i PP perden un regidor cadascun. I PSPV aconsegueix el 42 per cent del suport, i puja un regidor, fins als 8. L'abstenció s'ha incrementat a Cocentaina 3 punts i juga també el seu paper en el repartiment de regidors.

Igual que en Alcoi, el PSPV s'ha quedat a un regidor de la majoria absoluta; i Mireia Estepa revalida alcaldia amb 8 regidors. Manté el nombre de vots, 2.466, quatre més que en les eleccions del 2015, però com l'abstenció ha sigut major, sí que suma més suport percentual, i passa del 40 al 42 per cent dels vots.

El PSPV té el doble de vots que els següents en la llista: Compromís i el Partit Popular, que intercanvien posicions; Compromís queda com segona força, tot i que a tan sols 15 vots del PP. Els dos han perdut vots, de manera poc significativa, però el suficient per a perdre un regidor cadascun. Compromís ha perdut 100 vots, i el Partit Popular vora 275, i tots dos es queden en 3 regidors cadascun. I Unides Podem perd 200 vots però manté el regidor que tenia fins ara.

L'únic partit en Cocentaina que ha vist un millor resultat pel que fa a vots és Ciutadans, que suma 300 vots i passa d'un a dos regidors.

Així les coses, l'Ajuntament de Cocentaina quedaria configurat amb els següents regidors:

Pel PSPV: Mireia Estepa, Mariona Carbonell, Maria Eugenia Miguel, Octavio CErdá, Antonio Hernández, María Teresa Valls, Francisca Ruiz i Iván Jover.
Per Compromís: Jordi PLa, Paula Figuerola i Francisco Payá.
Pel PP: Ray Montava, Maria Ellena Sanz i Noemí Jover.
Per Ciutadans, Juan José Momncunill i Miriam Rodrigo.
I per Unides Podem - Esquerra Unida, Eli Aleix.