El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Mireia Estepa, "la Fira té el reconeixement institucional que necessitava des de fa molts anys"

El xef Kiko Moya convida a tots de gaudir de la Fira i la seua gastronomia, a passejar per Cocentaina i deixar-se emportar pels "olors que ens donen gana de menjar"

Desembarcament d'autoritats polítiques a Cocentaina, per a participar en la inauguració de la 672 edició de la Fira de les Fires. EL president Ximo Puig assegura que la Fiira és patrimoni de tots els valencians, i Enric Morera recorda que fins i tot és més antiga que la Generalitat. El xef Kiko Moya ha llegit el privilegi i ja és moment de firar!

Inauguració oficial de la Fira amb la visita del president de la Generalitat Ximo Puig, la vicepresidenta Mónica Oltra, el president de les Corts Enric Morera i diversos consellers com ara Rafa Climent o Ana Barceló. Una de les inauguracions amb més presència política que es recorden, i com diu l'alcaldessa Mireia Estepa, "la Fira té el reconeixement institucional que necessitava des de fa molts anys".

El xef contestà Kiko Moya ha sigut l'encarregat de llegir el privilegi que dóna inici a la Fira, eixe text amb el qual el rei Pere IV el Cerimoniós dóna permís a la Vila Comtal per a celebrar una fira comercial tots els anys, durant 4 dies seguits.

Després les màximes autoritats polítiques han reconegut la importància de la Fira, precisament en el primer any que gaudeix de la protecció BIC. Ximo Puig diu que la Fira "és patrimoni de tota la Comunitat", i destaca la importància que té per atraure turisme. També valora la presència del restaurador Kiko Moya i diu d'ell que "ací tenim una manera d'entendre extraordinàriament bé arrels i modernitat, i això és el que més aporta". Per la seua banda Enric Morera recorda que Cocentaina ja era Vila Real abans que es creara la Generalitat, de fet ara se celebren els 600 anys de la Generalitat i la Fira compleix 672 edicions. "Som un poble que venim de lluny, que tenim tradicions importants, i que mira al futur amb esperança", diu Morera. I l'alcaldessa de Cocentiana, Mireia Estepa, agraeix celebrar la primera fira BIC, "som la primera Fira de tota la Comunitat Valenciana en ser BIC, és un orgull, i hi ha molt de treball darrere i tot l'amor d'un poble".

Així s'obrin quatre dies de Fira que cal aprofitar. Com diu Kiko Moya, qui convida a tots a gaudir "dels seus indrets, de la gastronomia que envaeix els carrers de Cocentaina, de les olors que ens donen gana de menjar".

Recorda que si tens pensat visitar la Fira, tens tota la informació que necessites en aquest enllaç, o també ací en ARAMULTIMÈDIA i la nostra secció de Fira. I si no pots vindre, no et preocupes, estem ací per tu i et portarem vídeos de tot!