El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Muro es queda sense dia de l’alardo

A més de Muro, també Ibi, Petrer, Biar i Villena s’han vist afectades en la falta de subministre de pólvora per a les seues festes.

Aquest cap de setmana Muro celebra les seues festes de Moros i Cristians, i ja ho tenen tot preparat, tot, menys la pólvora. I és que, ja damunt de festes, l'empresa que havia de subministrar aquest element fonamental per al dia de l’alardo, no ha pogut donar la pólvora, sense donar explicacions segons ha explicat la Junta de Festes de Muro.

A més de Muro, altres localitats com Ibi, Petrer, Biar i Villena, que durant aquest cap de setmana i el següent tenien actes previstos en els quals era necessària la pólvora, tampoc l’han rebut.

Representants dels diferents municipis afectats es van reunir a la vesprada del 9 de maig amb la subdelegació del Govern, per tal de posar una solució, però que finalment no s’ha aconseguit, per que es considera que la seguretat està per damunt de tot.

Aramultimedia s’ha posat en contacte amb l’empresa encarregada de subministrar la pólvora a tots aquests municipis, i aquestes fonts ens han explicat que l’empresa encarregada de la fabricació de pólvora des d'Alemanya, ha deixat de fabricar. A més, també han afegit que des de fa un mes, es va avisar a l’UNDEF del problema que hi havia.

Des de l’empresa encarregada de subministrar la pólvora a Muro, Ibi, Petrer, Biar i Villena, es va buscar solucions amb altres empreses d’Europa, però finalment no van trobar cap.

Un altre problema que es van trobar per tal de solucionar tot el que finalment ha passat, era repartir pólvora d’emergència (pólvora negra de pirotècnia), però, la llei espanyola no permet la seua utilització després de dos anys des de la seua fabricació i aquest mes complia la data de “caducitat”. Les fonts de l’empresa asseguren que eixa pólvora està en bon estat, ja que en la resta de la Unió Europea, es pot utilitzar fins als cinc anys, però com ja hem dit, la nova legislació espanyola no permeteix la seua utilització.