El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Naiara Davó assoleix la 4ª posició en la llista autonòmica de Podem a les Corts

Naiara Davó / Guanyar Alcoi

De cara a les eleccions autonòmiques de l'any que ve, Naiara concorre com a tercera dins de la llista provincial d'Alacant.

La candidatura de l'alcoiana ha estat la quarta que més suport ha recaptat a tot el conjunt del País Valencià, després que la llista en què s'ha presentat, 'Endavant Podem', haja guanyat les primàries del partit.

No obstant això, i de cara a les eleccions autonòmiques de l'any que ve, Naiara concorre com a tercera dins de la llista provincial d'Alacant. Tal com ella explica, el sistema de primàries a escala autonòmica configura una llista única, a partir de la qual es conformen les llistes de les tres circumscripcions provincials: Alacant, València i Castelló.

L'alcoiana apunta que en les votacions d'aquest any ha ocorregut un fet inusual, ja que el cap de llista, Rubén Martínez Dalmau, que s'ha escollit en una votació a part, concorre per la llista d'Alacant, i no per la de València, com és habitual. En cas contrari estaríem parlant d'un segon lloc per part de Naiara en les llistes provincials.

Confluència de partits

La tercera posició de Naiara en les llistes provincials de Podem s'ha de sumar a la primera d'Estefania Blanes per la llista d'Esquerra Unida. Tant Naiara com Estefania són companyes de formació en l'Ajuntament d'Alcoi a través de la plataforma Guanyar Alcoi. El que està per veure és si aquesta entesa es perpetuarà en els pròxims comicis, tant locals com autonòmics. De moment, Naiara assegura que "cada organització va fent el seu camí; estem en plenes negociacions però encara no s'ha tancat la fórmula".