El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Néstor Abad i Jorge Molina, millors esportistes alcoians del 2019

Néstor Abad i Jorge Molina

La gimnasta Maia Llácer Sirera ha guanyat el premi a millor esportista de promoció, mentre que les mencions especials individuals han recaigut sobre la jugadora de futbol sala Mónica Castillo, i el veterà jugador de bàsquet Antonio Jordà.

Són els dos esportistes alcoians més exitosos de l'actualitat. El futbolista Jorge Molina i el gimnasta Néstor Abad han guanyat ex aequo el premi 'Juan Agudo Garat' al millor esportista alcoià de 2019. Tots dos rebran el reconeixement en la gala dels premis de l'esport alcoià, que se celebra el 22 de novembre en la sala Àgora.

Molina ha sigut un dels principals artífex de què el Getafe s'haja classificat la temporada 2019-20 per a disputar l'Europa League. Durant la temporada 2018-19 ha disputat 41 partits entre lliga i copa, en els quals ha anotat 16 gols i ha realitzat 5 assistències.

Néstor Abad per la seua part s'ha classificat enguany per a disputar per segona volta uns jocs olímpics, els que se celebraran en Tòquio a 2020, i on l'alcoià participarà en la modalitat d'Equips. Entre el palmarés d'enguany cal destacar una tercera posició en la classificació per equips en la copa del món de França, i una setena posició en la copa del món de Tòquio en la classificació individual per aparells.

La resta dels premiats a la gala

Quant a la resta de premis, la gimnasta Maia Llácer Sirera s'ha fet mereixedora del premi al millor esportista de promoció. En 2019 ha sigut subcampiona d'Espanya absoluta per equips.

Una de les mencions especials recaurà enguany sobre Mónica Castillo, jugadora de futbol sala amb l'equip de la Universitat d'Alacant, amb el qual juga en la 1a Divisió Nacional de Futbol sala Femení. L'altra serà per a Antonio Jordà, jugador de basquet des de fa més de 3 dècades i que ha disputat totes les lligues organitzades per l'Associació de Temps Lliure d'Alcoi.

En l'apartat d'equips, les mencions especials seran per al Grup Excursionista Ratot, amb ocasió del seu 50 aniversari; així com per al Club d'Escacs Tabiya d'Alcoi i el Club de Patinatge Artístic Santa Rosa, tots dos havent celebrat el seu 25 aniversari.

Presentadora i padrí de la gala

La gala dels premis de l'esport alcoià serà presentada per Núria Trenzano, molt lligada a l'esport alcoià exercint entre altres càrrecs el de directora del Complex Esportiu Eduardo Latorre. El padrí de la gala serà Damián Quintero, karateka amb un campionat del món en 2014, i dos subcampionats en 2016 i 2018. Ha sigut esportista olímpic, i en 2017 es va convertir en el millor karateka espanyol de la història en la modalitat de 'katas'.