El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

No és un terratrémol ni una falla: És l'accés al polígon Santiago Payá

  • L'estat actual és molt lamentable alhora que perillós i requereix una solució més que urgent.
  • Una reivindicació de l'empresariat transformada en clàssica promesa electoral per tots els alcaldes recents i que mai cristal·litza.

Fins a la nostra redacció ha arribat per diferents canals imatges del pont d'accés al Polígon Santiago Payá d'Alcoi denunciant un estat de conservació lamentable i que, a banda de ser molt perillós, no ofereix una bona imatge de l'orgull del passat i present industrial de la ciutat que tant apareix en discursos i campanyes electorals.

És cert que l'accés al polígon Santiago Payá quedà resolt de manera provisional en 2017 amb la construcció d'una segona via que evitava el pas pel pont, que presentava greus deficiències i risc d'assolament. Una via alternativa que no és del gust de l'empresariat d'aquell polígon, on tenen la seua seu empreses tan importants com ara el Grup Korott o Cauchos Verdú, per citar unes tantes.

Aquesta setmana ha arribat fins a la redacció d'ARAMULTIMÈDIA, i prou vegades, una successió de fotos de l'estat lamentable que presenta el pont d'accés. Una reivindicació de l'empresariat transformada en clàssica promesa electoral per tots els alcaldes recents i que mai cristal·litza.

L'accés està tallat per als vehicles, però no per a les persones, principalment excursionistes. L'estat actual és molt lamentable alhora que perillós i requereix una solució més que urgent. Les imatges semblen més el resultat d'un terratrémol o una falla o moviment tectònic. Però no, és el pont del Santiago Payá. Està clar que darrere dels desperfectes hi ha un moviment de terres, però cal solucionar-ho.

Una infraestructura que es podria unir -per pocs metres de distància- al també penós estat del que queda de l'antiga zona industrial del Molinar, orgull de l'alcoiania més exagerada i sorollosa, però que cau a trossos cada vegada que plou.