El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

No hi haurà festes en Alcoi mentre no es controle al virus

Els càrrecs del 2020 siguen lligats a la festa, se celebre quan se celebre.

"Mentre no li guanyem el coronavirus, no podem començar a pensar en Festes". És una de les frases que el president de l'Associació de Sant Jordi, Juanjo Olcina, ha dit en la roda de premsa en la qual, acompanyat per l'alcalde, Toni Francés, han deixat clar que no fixaran les dates de la Trilogia mentre les autoritats sanitàries no ho permeten.

L'alcalde Toni Francés i el president de l'Associació de Sant Jordi han anunciat les festes de Moros i Cristians definitivament no se celebraran aquest 2020. El president de l'ASJ, Juanjo Olcina, explica que les festes a hores d'ara estan suspenses sense data i així continuen per què "l'Associació de Sant Jordi no té potestat per cancel·lar la festa. No es pot cancel·lar el que no està fixat en el calendari", i recorda que "mentre no hi haja autorització del Govern, no es pot ni tan sols debatre una nova data. I, per tant, no podem proposar a l'Ajuntament que es marquen dates per a les festes". L'alcalde també diu que "fins que no hi haja una vacuna hi haurà restriccions". Així, no se celebrarà de moment cap acte festiu (inclòs Mig Any), excepte la presentació de la revista de Festes prevista per a finals d'aquest mes.. 

Juanjo Olcina ha tingut paraules per a les famílies que han perdut alguna persona amb la crisi del coronavirus. També per a tots els professionals que d'alguna manera treballen per a la festa, "dissenyadors, músics, metal·listes, confeccionistes, carrosses, etc.; que ho estan passant molt mal perquè sense Festa no hi ha faena, i el gros de la seua ocupació se centra en els Moros i Cristians. Esperem que prompte puguen posar-e en marxa". També ha tingut paraules per als cinc càrrecs festers del 2020 que "han de ser pacients". Els càrrecs del 2020 van amb la festa i tindran el seu esplendor quan tinguen lloc els Moros i Cristians

Toni Fancés diu que també s'estudiaran ajudes per a la indústria de la festa, que ara ha vist paralitzada l'activitat. 

I a partir d'ara s'estudiarà què es fa amb assumptes concrets relacionats amb les festes, com què passa amb els dies festius que s'havien ajornat també. Pel que fa a les cadires, encara no havien eixit a la venda al públic en general, tan sols per a abonats. Els abonats que ja les hagen adquirides poden recuperar els diners o mantindre-les per a les pròximes festes. La pólvora està adquirida, però no és un producte que aguanta bé així que les empreses la guardaran fins que se celebren les festes. 

L'ajornament de les festes de Sant Jordi va ser l'última roda de premsa presencial celebrada a Alcoi, i ha sigut també la primera en aquesta primera fase de desescalada.