El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Nou descens de pressió a l'Hospital Verge dels Lliris, que baixa fins als 151 ingressats per coronavirus

En l'UCI no s'ha notat canvis en l'última setmana i continua amb 15 persones ingressades.
 

Marquem un important descens d'incidència, com es pot vore en la gràfica. Però això no significa que es puguen relaxar les precaucions perquè hem de mantindre aquest descens. L'objectiu ideal és tornar a una Incidència Acumulada per sota dels 50 casos per cada 100.000 habitants, i ara encara superem els 2.000.

En la gràfica podeu vore com ha evolucionat la Incidència Acumulada en el departament de salut d'Alcoi i en tres municipis de referència. S'inclou els casos per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies, índex establit pel Ministeri i que marca en 50 el mínim risc i en 250 el risc molt alt.

En les nostres comarques ja hem superat el pitjor moment d'aquesta onada, amb un pic de més de 3.000 casos en l'actualització del passat 26 de gener. Des d'eixe dia hem sumat increments menors durant tota una setmana, aconseguint doblegar la corba i canviar de direcció. És una "desacceleració molt important", opció que va contemplar Fernando Simón, i que té el seu reflex en la situació a l'Hospital o a les residències de majors.

Des de la gerència de l'àrea de salut confirmen un nou descens de la pressió hospitalària, i passem dels 220 ingressats en un dels moments de major tensió, als 151 que hi ha ara mateix. Continua sent una elevada xifra, però marca una tendència més favorable. No hi ha canvis en l'UCI, on continuem amb 15 persones ingressades

També a les residències de majors sembla que es controla la situació. Una de les últimes en tindre un brot, la DomusVi de Cocentaina, compta ara amb 11 residents positius i iniciarà d'ací poc la segona dosi de la vacunació entre els que ja són negatius.

En els centres educatius també s'han patit brots en el mes de gener, després d'un primer trimestre amb una incidència mínima. Sanitat ha referit fins a 7 brots educatius a les comarques durant el primer mes de l'any, dos a Ibi i la resta a Alcoi. Tots els casos s'han quedat en un marge de 3-6 positius per brot, excepte un a Alcoi que s'ha tancat amb 26 casos. Ja fa més d'una setmana i les diferents aules afectades reprenen la normalitat, i en els últims dies ja no s'han referit més brots educatius a les nostres comarques.

Les notícies són esperançadores, però cal mantindre la guàrdia alta perquè fins que no tornem a xifres assumibles la corba pot tornar a canviar. El personal sanitari continua amb un important sobreesforç, són molts els sectors que estan greument danyats, i la paciència comença a ser un ben escàs. Però la tendència de baixada que es pot apreciar en la gràfica ens mostra que estem fent-ho bé, continuem així.