El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Nou marge superat: la incidència de coronavirus a l'Alcoià i el Comtat baixa fins als 49 casos per cada 100.000 habitants

Veiem el fruit de l'esforç col·lectiu

Segons l'actualització feta per Sanitat aquest 28 de setembre, el Departament de Salut d'Alcoi compta amb 15.647 casos detectats des de l'inici de la pandèmia, 67 en l'última quinzena. Hem perdut 423 persones.
 

Entrem en risc baix, i sumem la xifra més baixa de nous casos en tot l'estiu: tan sols 11 durant el cap de setmana. És l'actualització d'aquest 28 de setembre, precisament el dia que han tancat els centres de vacunació massiva d'Alcoi i Ibi.

En l'actualització d'aquest 28 de setembre presentem molt bones xifres. La incidència torna a estar per sota dels 50 casos per cada 100.000 habitants, marge que vam superar el passat mes de juliol.

Tan sols hem sumat 11 nous casos en tot el cap de setmana, i repartits entre Alcoi que suma 8, i Muro, que suma 3. A cap altre municipi de les comarques s'han detectat nous casos des de divendres.

Així, la incidència baixa de manera generalitzada a tots els municipis. Castalla ja està net, sense casos en els últims quinze dies. I a Onil i Banyeres tenen incidències molt baixes, de 13 i 14 casos per cada 100.000 habitants. També està per sota de la mitjana del departament Ibi, que presenta una incidència de 46 casos per cada 100.000 habitants.

Alcoi també baixa, fins als 55 casos per cada 100.000 habitants, Muro fins als 64 casos i Cocentaina es queda en 104 casos per cada 100.000 habitants. A Gaianes no sumen nous casos i també redueixen la incidència tot i que encara tenen 3 casos positius recents.

I un altre apunt positiu, no he sumat cap nova mort en aquesta actualització.

L'actualització d'aquest 28 de setembre no sols suposa que les nostres comarques deixen màrgens de risc, sinó que també es constata que la vacunació està molt avançada, ja que han tancat els dos centres de vacunació massiva d'Alcoi i Ibi.