El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Tanquen els centres de vacunació massiva d'Alcoi i Ibi

En la Comunitat Valenciana, 7 de cada 10 vacunes s'han posat en un dels 133 centres habilitats per la pandèmia i que tanquen hui.

Ja està vacunada gran part de la població major de 12 anys, i a partir d'ara serà cada centre de salut qui cite per a vacunar-se. A Cocentaina té les dos dosis el 85 per cent de la població, i a Alcoi el 90 per cent.

Aquest 28 de setembre marca un punt d'inflexió en la història sanitària de les nostres comarques. L'actualització de xifres oficials ens deixa, per primera vegada en tot l'estiu, en una incidència per sota dels 50 casos per cada 100.000 habitants. També hui dimarts han entrat en vigor les noves mesures que retiren les restriccions en comerços, filaes i locals culturals, a més de permetre de nou el ball. I també hui, 28 de setembre, ha sigut l'últim dia que s'ha atés en els centres de vacunació massiva habilitats fa sis mesos a Alcoi i Ibi.

A tota la Comunitat Valenciana s'han tancat hui 133 centres de vacunació massiva, i on al llarg dels últims set mesos s'han administrat 5,3 milions de dosis, i s'ha immunitzat quasi 3 milions de persones. Segons les dades oferides per la Generalitat, açò suposa el 71 per cent de totes les dosis administrades a la Comunitat Valenciana.

A Alcoi s'ha fet un acte que ha servit, sobretot, per a donar reconeixement al treball de tot l'equip que ha estat en el centre de vacunació: personal sanitari, protecció civil, creu roja, o voluntaris: i l'alcalde Toni Francés ha anunciat que rebran un reconeixement públic en l'acte institucional del 9 d'Octubre.

Segons les xifres oferides hui en l'acte, a Cocentaina tenen les dos dosis el 85 per cent de la població, i a Alcoi està vacunada més del 90 per cent de la població.