El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Noves morts de gossos per enverinament a Alcoi

Accés a la zona de jocs per a gossos, a la part alta del parc de El Romeral.

El cas serà tractat durant el plenari municipal del 3 de gener, una cita per a la qual el col·lectiu 'Alcoi por el Derecho, la Protección y el Bienestar Animal' està fent una crida a l'assistència per xarxes socials.

Almenys dos gossos han mort durant la segona meitat de desembre en el barri de Santa Rosa per una presumpta ingesta de verí. Els responsables de la clínica veterinària que van atendre els dos cans han informat sobre els fets a través de les xarxes socials, a més de posar el cas en coneixement dels departaments de sanitat i medi ambient. Podem Alcoi s'ha fet ressò del succés i demanarà al govern que investigue els enverinaments.

El presumpte enverinament s'hauria produït en la part alta del parc El Romeral, en la zona bordejada pel Camí Caseta Madrid, i on en el passat ja s'havien enregistrat casos similars. Tal com informaven des de la clínica veterinària per xarxes, es tractava d'un "verí molt potent", davant la ingesta del qual no s'havia pogut fer res per a salvar la vida dels dos animals. De fet, es recomanava a la gent que no s'aproximara a la zona en qüestió, tenint en compte que el verí també pot afectar a les persones.

El cas serà tractat durant el plenari municipal del 3 de gener, una cita per a la qual el col·lectiu 'Alcoi por el Derecho, la Protección y el Bienestar Animal' està fent una crida a l'assistència per xarxes socials. Podem Alcoi ja ha confirmat que durant la sessió demanarà al Govern municipal "que investigue en profunditat els nous casos d'enverinament", que fan pensar en les morts de gossos que ja es van produir en Alcoi el 2017 i 2018. El portaveu de la formació morada, Cristian Santiago, demana a l'equip de govern que "actuï d'urgència, rastregen la zona i que s'elimine qualsevol rastre de verí per a reduir riscos".