El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

'Orígens': l'exposició de la Fundació CAM per a inaugurar l'IVAM CADA Alcoi

La mostra es podrà visitar des del dia de la inauguració, el pròxim 16 de novembre, fins al mes de març del 2019.

La Fundació Caixa Mediterrani ens ofereix una important mostra de les obres dels fons de la Fundació, en concret 56 obres del total de 213 que conformen la seua col·lecció. Porta per nom 'Orígens', i fa referència "als diferents aspectes significatius que remeten als inicis d'alguna cosa". Molt bona elecció per a la reobertura d'aquest emblemàtic edifici, reconvertit en l'IVAM CADA Alcoi, i que vol tindre un nou origen. A més a més, i com és ben sabut, l'edifici del Monte de Piedad on ara s'ubica el CADA, va ser també l'origen de la Caixa d'Estalvis d'Alcoi, base des d'on va nàixer la Fundació CAM. Un cercle perfecte que quedarà totalment lligat amb l'obertura al públic del CADA.

Exposició 'Orígens' a l'IVAM CADA d'Alcoi

El president de la Fundació CAM, Luis Boyer, assegura que "el nostre objectiu era reobrir el CADA el 2018, i després d'anys d'intens treball hem aconseguit revertir una situació complexa". Valora el fet que tres institucions, Generalitat, Ajuntament i la mateixa Fundació, s'hagen donat les mans en aquest projecte, i assegura que el nou CADA "és una infraestructura cultural estratègica i de primera magnitud, no sols per a Alcoi sinó per a tota la Comunitat Valenciana. Estem convençuts que es convertirà en un pol d'atracció i d'interés per alcoians, turistes i visitants, i volem contribuir a això".

L'edifici de l'IVAM CADA Alcoi està a punt d'obrir les portes al públic

Pel que fa a la futura activitat de la Fundació CAM al nou edifici, Boyer diu que l'objectiu és "oferir una programació d'activitats i exposicions d'interés, on l'art contemporani i les obres del fons artístic de la fundació tinguen un paper destacat".

Així, ja s'ha desvetlat tot el que oferirà el nou IVAM CADA d'Alcoi una vegada òbriga les portes el pròxim 16 de novembre. La Fundació CAM ens oferirà una important mostra dels seus fons. L'IVAM ha portat a Alcoi una exposició sobre l'escultor Eusebio Sempere. I l'Ajuntament d'Alcoi aposta per una factoria creativa. Una bona oferta per a compensar dels anys d'abandonament o problemes amb aquest emblemàtic edifici, i un nou origen per a Alcoi com a referent de l'art modern i contemporani.Si estàs interessat a saber més de l'exposició de la Fundació CAM, fes clic en la següent imatge per a llegir un recorregut per la mostra, facilitat per la mateixa Fundació.

 

'Orígens', un recorregut per l'exposició de la Fundació CAM a l'IVAM CADA d'Alcoi