El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

'Paper mullat' i 'paripé'. Així veu Guanyar Alcoi l'acord de pressupostos entre govern i Podem

Pablo González, regidor de Guanyar Alcoi.

Pablo González, regidor de Guanyar: "si alguna cosa caracteritza a este PSOE en matèria pressupostària és l'incompliment sistemàtic dels acords".

En el passat companys de viatge, actualment enemics íntims. Guanyar Alcoi no ha perdut l'oportunitat d'atacar amb duresa l'acord anunciat aquest divendres entre el govern municipal i Podem, i que garantirà l'aprovació dels comptes de 2020. La plataforma qualifica l'acord de "posada en escena", "paper mullat", i consideren que l'anunci ha sigut un "paripé".

"Ens congratulem de les esmenes de Podem aprovades. Són unes bones mesures, tan bones que moltes ja les va presentar Guanyar Alcoi el 2017, van ser incloses als pressupostos i després el govern de Toni Francés no les va executar", assegura el regidor Pablo González, qui recorda que "si alguna cosa caracteritza a este PSOE en matèria pressupostària és l'incompliment sistemàtic dels acords".

Parlen des de Guanyar de l'incompliment per part del govern del 85% dels acords subscrits durant la legislatura passada, quan la plataforma va donar suport als comtes en una anualitat. "Compromís també ho sap, i el PP ho ha experimentat este mateix any (...) el mateix portaveu Cristian Santiago ho ha patit quan formava part de Guanyar Alcoi, però sembla que prefereix ignorar-ho", afegeix González.

Municipalització de serveis

La plataforma incideix en la desconfiança que genera el govern anunciant mesures sobre recuperació de serveis privatitzats: "Ens han denegat sistemàticament la possibilitat de remunicipalitzar l'aigua, la brossa, el transport urbà, la gestió del clavegueram o la neteja d'edificis. Fins i tot, la passada setmana, l'alcalde li deia explícitament a la nostra portaveu en l'única reunió mantinguda per a tractar els pressupostos que el PSOE no té previst enguany remunicipalitzar cap servei privatitzat".

L'alcalde "menteix"

Respecte a les declaracions de l'alcalde Toni Francés, on acusa Guanyar de "no presentar cap proposta" i de "tacar la porta a la negociació", González reconeix el següent: "És cert que no ho hem fet com altres anys en els quals podíem arribar a presentar 80 propostes a finals d'estiu i després observàvem com no se'ns feia massa cas però en quant ens han presentat l'esborrany, ja començat febrer, això sí, l'hem estudiat i li hem presentat al govern les propostes i esmenes que consideràvem. Ens sembla que convocar en nom de l'Ajuntament d'Alcoi als mitjans per mentir sobre l'oposició és convertir esta posada en escena en una farsa."