El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Policia local, autonòmica i nacional controlaran els carrers en el Mig Any a Alcoi

L'Ajuntament apel·la a la responsabilitat individual dels alcoians per evitar situacions de risc en la no celebració del Mig Any enguany.

L'Ajuntament vol així "previndre situacions de risc" aquest dissabte, quan s'haguera celebrat el Mig Any fester. Hi haurà 3 patrulles de la local, 5 de la Nacional i 1 de l'autonòmica repartides entre la vesprada-nit d'aquest 24 d'octubre.

Malgrat que els actes oficials pel Mig Any no se celebren, des del consistori asseguren ser conscients que "moltes persones han reservat i preparat diferents dinars i sopars en grup tant en algunes filaes com en establiments hostalers". I per tal d'evitar problemes i previndre situacions de risc, s'ha decidit crear un dispositiu especial de seguretat amb els diferents cossos policials i protecció civil.

Així, la Policia Local tindrà tres patrulles en horari de vesprada i nit; la policia nacional tindrà cinc patrulles durant el dia i tres a la nit; i la policia autonòmica desplaçarà una altra patrulla. "Tots ells tindran presència en el centre de la ciutat i el seu entorn, àrea on estan localitzats principalment els establiments hostalers i les filaes", expliquen des del consistori, on també concreten que "es vigilarà possibles 'botellons' o concentració de gent no autoritzades en la ciutat".

El regidor de seguretat Raül Llopis diu que ja s'han vist en altres llocs situacions de risc en determinades festivitats o dates assenyalades, tant per l'acumulació de gent com pel no compliment de les mesures sanitàries. "S'ha volgut previndre que això passe en Alcoi coordinant un dispositiu de seguretat per al dissabte que hauria de ser el Mig Any. Recordem que no celebrem el Mig Any perquè ens trobem en una situació sanitària excepcional i que la necessitat de complir amb les mesures de seguretat és irrenunciable", diu el regidor. I es fa una crida a la ciutadania a complir amb les mesures: "apel·lem a les alcoianes i alcoians i la seua responsabilitat individual. Hem d'evitar tindre una situació encara més complicada que la que ja ens imposa la Covid-19 i no podem permetre's el luxe de tirar per la borda tot l'esforç social, econòmic i sanitari que hem realitzat. Estem vivint una situació sense precedents i esperem que totes i tots estem a l'altura de les circumstàncies, sent un exemple en positiu, com moltes voltes som els alcoians, per a la resta de municipis". Recordem que en l'última actualització de xifres oficials, les nostres comarques han patit un repunt de casos positius.

El dispositiu policial per aquest Mig Any s'ha concretat en una reunió entre l'alcalde d'Alcoi Toni Francés, els regidors Raül Llopis i Jordi Silvestre, i els representants de les diferents forces policials: José Antonio Fernández, cap del Grup Operatiu de la policia autonòmica; Antonio Samper, cap accidental de la Policia Nacional a Alcoi; i Mercedes Ponsoda, cap accidental de la Policia Local.