El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Polseres per detectar la Covid-19 als centres educatius creades per una empresa de Muro i homologades per AITEX

Polseres / GVA Educació

Les polseres es poden llavar sense que es perda ni afecte les propietats del teixit.

La indústria de les nostres comarques ha mostrat en els últims mesos una lluita incansable contra la pandèmia. L'empresa de Muro, Colorprint Fashion, ha dissenyat unes polseres que canvien de color si una persona té febre. Aquestes han estat homologades per AITEX. Educació prepara un projecte pilot per a provar durant dues setmanes aquestes polseres en 3 centres educatius valencians.

La finalitat és acompanyar, amb una mesura més, la detecció de possibles símptomes vinculats a la Covid-19 i així avisar les autoritats sanitàries al respecte perquè aquestes establisquen els dispositius de detecció i actuació. Les polseres es poden llavar sense que es perda ni afecte les propietats del teixit. Cal recordar que Colorprint Fashion fou l'empresa que també va dissenyar les mascaretes tèrmiques amb una finalitat semblant.


Sobre la base d’aquesta innovadora tecnologia, aquesta empresa de Muro ha creat unes polseres que detecten de manera ràpida i senzilla una pujada de temperatura amb un simple canvi de color a partir dels 37,5 graus. D’aquesta manera es pot fer un monitoratge en temps real de la temperatura corporal de l’alumnat d’una manera molt senzilla i pràctica a les aules.


L’objectiu de la prova pilot és que els centres educatius que realitzen el pilotatge d’aquest projecte puguen experimentar de manera directa el grau l’eficàcia, comoditat i durabilitat d’aquestes polseres tèrmiques, que tenen una vida mitjana d’una setmana. Amb aquesta finalitat s’entregarà a cada alumne i alumna participant un joc de dues polseres perquè les utilitze durant dues setmanes.