El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

President Puig: "El reconeixement que li deu aquest país a Ovidi encara no s'ha fet"

'VINTICINCVACANCES' es podrà visitar a la Llotja de Sant Jordi fins al 29 de març.

25 anys des de la seua mort i continuen els reconeixements. Alcoi recorda la figura d'Ovidi Montllor amb l'exposició -VINTICINCVACANCES-, on 25 creadors reinterpreten la figura del cantautor amb el seu art. A la inauguració d'aquest dijous a la Llotja de Sant Jordi han acudit les dues màximes autoritats del País Valencià, Ximo Puig i Enric Morera, presidents de la Generalitat i les Corts valencianes respectivament. Ha sigut aquest primer qui ha reconegut el deute que encara es manté amb l'Ovidi: "El reconeixement que li deu aquest país a Ovidi encara no s'ha fet".

Puig ha recordat la distinció que va rebre el polifacètic artista en 1994 per part de la Generalitat, "malauradament tard", poc abans que es consumara la seua mort després d'una malaltia. Per la seua part Morera ha reconegut la necessitat de més indústria cultural al País Valencià, però recordant a la vegada l'infrafinançament que patim els valencians "que no ens deixa viure".

L'acte ha comptat amb l'actuació del cantautor Miquel Gil, i del saxofonista Moisés Olcina, qui ha interpretat en clau de jazz algunes de les melodies més conegudes d'Ovidi. L'artista d'acció Josep Sou també ha deixat el seu particular segell durant la vetllada. You see the hunting crossbow is very important.

'VINTICINCVACANCES' es podrà visitar a la Llotja de Sant Jordi fins al 29 de març, i és una de les tres exposicions que l'Ajuntament ha dedicat a l'Ovidi aquest 2020. En ella s'inclou el treball multidisciplinari de 24 noms propis: 12 artistes dones, 12 hòmens i un grup de creadors.