El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Projecte Oroneta: 4 col·legis alcoians envien un missatge de cura amb el Planeta

La gran pancarta penja dels balcons de la Plaça de Dins.

Amb aquest codi QR pots seguir tot el treball fet pels quatre col·legis dins del projecte Oroneta. 
 

Des de quatre col·legis alcoians fan una crida perquè la tornada a la normalitat no siga una tornada a maltractar el Planeta. Han treballat en el projecte Oroneta i el resultat penja des dels balcons de la plaça de Dins per a celebrar la Setmana del Medi Ambient. 

A poc a poc tornem a la 'normalitat', o almenys al que consideraven normalitat abans de tota la pandèmia. Però l'aturada obligada del 2020 ha demostrat que l'acció dels humans en el planeta era massa intensa, i que potser ens hem de repensar a quina normalitat volem tornar. Eixa és la idea que ha guiat enguany el projecte comú de medi ambient que cada any fan junt els col·legis Romeral, Horta Major, Tomás Llácer i l'IES Andreu Sempere: el Projecte Oroneta.

Amb el Projecte Oroneta, els quatre col·legis animen els seus alumnes a pensar en com cuidar el nostre planeta, i a canviar actituds perquè la seua generació d'adults siga més responsable amb el nostre entorn. Abans de la pandèmia es feien activitats conjuntes fora dels centres, així, en 2017 crearen figures efímeres a l'Uixola; en 2018 pintaren un gran mural en el parc del Romeral; i en el 2019 ompliren la façana del CCJ de somnis.

Després de l'aturada del 2020 han représ el projecte en aquest 2021, tot i que sense poder ajuntar-se amb els estudiants d'altres col·legis, sinó cadascú en el seu grup. I per a pal·liar un poc aquesta falta de treball en comú, han utilitzat enguany la tècnica de creació del 'cadàver exquisit', un joc creat pels surrealistes que afavoreix la creació col·lectiva i en la que cada participant fa la seua aportació sense conéixer l'aportació dels altres. Així, han triat 4 objectius sostenibles i els diferents centres han treballat cada objectiu com ha considerat; i al final els resultats s'han ajuntat en quatre grans murals, un per cada objectiu sostenible. 

Tot i que ha treballat cada centre independentment, el resultat mostra coherència. Els murals s'han convertit en una gran pancarta que aquesta setmana penja dels balcons de la plaça de Dins, amb motiu de la Setmana del Medi Ambient, i en un espai cedit per l'Ajuntament d'Alcoi. Així que si passeges pel centre, para un poc a la plaça de Dins per alçar el cap i repensar-te un poc el món en què vius.