El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Quinze dies per a demanar les ajudes de la segona tanda Parèntesi a Alcoi

Comerç local, imatge de recurs

Recordem que s'ha ampliat les activitats que poden optar, i ara s'inclou el xicotet comerç, perruqueries o taxistes. Això si, sempre que tinguen menys de 10 treballadors. Els que tinguen més, han d'esperar a altra tanda d'ajudes que es preveu des de la Diputació.

El Butlletí Oficial de la Província publica aquest 10 de maig la resolució d'ajudes Parèntesis II de la Generalitat que distribueix l'Ajuntament d'Alcoi, i estipula 15 dies naturals per a demanar-les. Es poden repartir fins a 733.000 euros, el que va sobrar de la primera tanda d'ajudes que va estar dirigida concretament a l'hostaleria, oci i restauració. 

Ara, en aquesta segona tanda, s'amplien les activitats que poden demanar-la i poden optar molts comerços xicotets com calçat, papereries o cosmètica; així com professionals com perruqueria o fotografia. En la publicació del BOP s'especifiquen tots els epígrafs de la CNAE que s'han inclós. 

Tan sols poden demanar l'ajuda autònoms i xicotetes empreses amb menys de 10 treballadors. Des del consistori també volien que pogueren optar empreses amb més de 10 treballadors, però no ha pogut ser en les ajudes Parèntesi, que ja establien aquest requisit. Això sí, des del consistori asseguren que sí que podran optar a una nova tanda d'ajudes que s'espera de la Diputació d'Alacant per a minimitzar l'impacte econòmic de la COVID en les empreses, i que preveu un import de 278.000 euros per a la ciutat.