El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Reduïm la incidència i ja no estem en Risc Molt Alt, tot i que sumem 6 noves morts

Alcoi suma 4 morts en els últims dies.

Segons l'actualització d'aquest 11 de desembre facilitada per Sanitat, el departament de Salut d'Alcoi ha registrat de moment 2.920 casos de coronavirus, 252 detectats en l'última quinzena. Sumem 6 morts, i ja hem perdut 160 persones.

Les comarques sumen 58 nous contagis, una xifra similar a l'anterior actualització i que ens permet reduir la xifra d'Incidència Acumulada fins als 186 casos per cada 100.000 habitants. Encara no estem bé, però abandonem el marge que Sanitat considera com Risc Molt Alt. Controlem els contagis, però continuen les morts. En els últims dies 4 a Alcoi, una a Cocentaina i altra a Onil.

Continuem sumant morts, 6 en la nova actualització d'aquest divendres 11 de desembre. 4 de les morts corresponen a Alcoi, i sabem que una d'elles la d'una dona major d'edat avançada i que era resident de la residència de majors del Preventori. Les altres dos morts corresponen a Cocentaina i Onil. 

És la xifra que més mal fa, perquè pel que fa als contagis, sembla que l'evolució és encoratjadora. Les comarques sumen 58 nous casos, podria ser millor, però almenys no supera el centenar, com en cada actualització del mes de novembre. Per municipis, Alcoi suma 30, Onil 7, Castalla 6, Ibi i Muro 5 cadascun, Banyeres de Mariola i Beniarrés altres 2 cadascun, i Cocentaina 1.

I el que suposa una xifra més reduïda de nous contagis és que descendeix també la Incidència Acumulada. Baixem fins als 252 casos detectats en l'última quinzena, la qual cosa suposa un índex de 186 casos per cada 100.000 habitants. Abandonem el Risc Molt Alt i ens quedem en el Risc Alt, confiem que de baixada.  

Destacar la situació a Banyeres de Mariola, on tenen tan sols 3 casos recents i una incidència molt baixa, de 42 casos per cada 100.000 habitants. Tots els municipis de les comarques estan ja per sota dels 250 casos per cada 100.000 habitants, excepte Onil. Cal recordar que la Incidència acumulada és tan sols un dels indicadors que té en compte el Ministeri de Sanitat, i que es detallen en aquest quadre: 


En relació amb el nostre entorn, tornem a ser dels Departaments que menys casos sumen, amb Dénia, la Marina Baixa i Torrevella. Elda continua amb xifres preocupants, més de 200 nous contagis; i també la veïna Xàtiva-Ontinyent, amb vora 170 nous positius. La resta de departaments, Alacant, Elx, Oriola i Crevillent, estan al voltant del centenar de nous casos.