El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Roben per segona volta en una setmana a l'associació d'Ibi per a persones discapacitades

Finestra amb vidres trencats per on van accedir els responsables del robatori.

L'associació sol·licita donacions de material per a continuar amb la seua tasca. La forma de contacte és a través del seu compte de Facebook. 

Dos robatoris en a penes una setmana. L'associació Babilón d'Ibi, que treballa per la inserció sociolaboral de persones amb discapacitat, ha finalitzat 2019 de la pitjor manera possible. La seu de l'entitat ha tornat a ser saquejada aquest últim cap de setmana de l'any. L'objectiu: el material informàtic que del qual encara es disposava. Els responsables de Babilón temen per la seua seguretat, i sol·liciten donacions de manera altruista per a poder continuar amb la seua tasca.

Els indicis apunten que el robatori s'ha produït el cap de setmana del 28 al 29 de desembre, justament una setmana després que es produïra el primer, en el qual ja es va sostraure gran part del material informàtic de què disposava l'entitat. "Tot fa pensar que han sigut els mateixos responsables", afirma Carmen Roldán, una de les responsables de l'associació, ja que s'han emportat carregadors i caixes buides corresponents a material que s'havia robat la setmana anterior.

En aquesta ocasió els lladres han hagut de trencar el vidre d'una finestra per a poder entrar a la seu. Tant els panys de les portes d'accés com la freqüència del comandament a distància del portó que dóna accés al pati interior de l'immoble havien sigut canviats arran de l'anterior incident; esforços que han resultat en va.

El botí ha tornat a ser l'equipament informàtic, concretament huit tauletes i un ordinador. Roldán recorda que part d'aquest material havia sigut adquirit gràcies a una subvenció, i parla del perquè de la seua inseguretat: "estem obligats a anunciar de manera pública cada vegada que adquirim material fruit d'una subvenció; pareix que siga una crida perquè ens continuen robant".

La sensació d'inseguretat és tan gran que ja no deixen cap mena de material amb valor dins de l'immoble, sinó que els responsables de l'entitat se l'emporten a casa al finalitzar la jornada. "Aquestes no són formes de treballar" reconeix Carmen Roldán.

L'immoble on s'ubica Babilón des de fa vora vint anys és de propietat municipal, és per això que l'Ajuntament d'Ibi ja ha concertat una cita amb els coordinadors de l'entitat per tal d'oferir-los alguna mena de solució. D'altra banda la Guàrdia Civil continua amb la seua investigació dels fets.