El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

S'amplia en 128 nínxols la capacitat del Cementeri municipal d'Alcoi

Les obres han tingut un cost sensiblement inferior als 50.000 €.

Al marge de les noves unitats, l'Ajuntament treballa en la recuperació de les concessions d’aquelles unitats que no tenien ús. En 2018 es van rescatar 67 nínxols, mentre que en 2019 han sigut un total de 95.

L'Ajuntament d'Alcoi ampliarà la capacitat del Cementeri Sant Antoni Abat en 128 nínxols. Les obres d'aquestes noves unitats de soterrament podrien estar acabades al llarg d'aquest mes de novembre, "donant resposta així a les necessitats de soterrament que tenia la ciutat", tal com asseguren fonts municipals.

Les obres han tingut un cost sensiblement inferior als 50.000 €, que sumades a les que s'han realitzat des de 2017, han permés al cementiri sumar 416 unitats de soterrament i 120 espais més en el columbari. Cal dir que aquestes obres seran complementàries a la remodelació dels blocs de nínxols de l'1 al 14, per a la qual el govern local projecta l'exhumació de més de 2.000 nínxols.

Al marge de les noves unitats, l'Ajuntament ha treballat en la recuperació de les concessions d’aquelles unitats que no tenien ús. En 2018 es van rescatar 67 nínxols, mentre que en 2019 han sigut un total de 95.

El regidor d’Obres, Jordi Martínez, destaca que l'Ajuntament treballa per a tenir el cementeri "en bones condicions, realitzant un manteniment adequat i, d’altra, per a donar resposta a la demanda social actual d’espais de soterrament, tant amb la construcció de nous nínxols i del columbari, com amb el rescat de concessions que no estaven en ús".