El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Sanitat només es pronunciarà si els casos de les comarques són positius

Fonts no oficials consultades per Aramultimèdia ens diuen que els dos casos investigats a les comarques per coronavirus són negatius, tot i que Sanitat no confirma aquest extrem perquè tan sols informa dels casos positius.

Calma davant el coronavirus a la Comunitat. Ximo Puig assegura que és d'agressivitat limitada i que la sanitat valenciana està preparada. Des de conselleria s'informarà tan sols de casos confirmats, així que no hi ha novetat oficial respecte als dos casos investigats a l'Alcoià i el Comtat. 

La Conselleria de Sanitat ha confirmat a hores de publicar aquesta notícia dos casos de coronavirus a la Comunitat Valenciana, un a Castelló i l'últim a València, i tots dos es troben en bon estat.  

Actualització. A les 19,30h. Sanitat amplia a 8 els casos positius: 5 més en València i 1 en Sagunt. 

Respecte als dos investigats en les nostres comarques i dels quals Aramultimèdia va tindre confirmació des de l'àrea de salut, no es facilita informació si no són casos confirmats. Tots els canals oficials remeten ara a Sanitat, on expliquen que la situació de sospita i descart canvia cada minut i per això no s'ofereix informació de casos en estudis. Preguntats al respecte, diuen que la duració de les proves és variable. Però han passat més de 24 hores i cap dels dos casos s'ha donat per confirmat, així que tot pareix indicar que els resultats són negatius. Fonts no oficials consultades per Aramultimèdia també ens diuen que els resultats han sigut negatius, encara que aquest extrem com expliquem, no està confirmat per Sanitat.

Les autoritats sanitàries recorden que el coronavirus no és més perillós que una grip, i fan una crida a la tranquil·litat. S'han habilitat telèfons d'informació per a dubtes o símptomes, com el 900 300 555, i la conselleria de sanitat manté una web on s'informa dels casos confirmats. L'última actualització del Ministeri de Sanitat, d'aquest 27 de febrer a les 15 hores, marca 16 casos a Espanya. 

El que està clar és que el Coronavirus genera curiositat i debat. La Conselleria d'Economia Sostenible ha convocat una comissió de treball el pròxim 3 de març, amb les patronals valencianes i les Cambres de Comerç, per "analitzar l'impacte en els diferents sectors productius afectats, per realitzar una a avaluació i buscar diferents línies d'actuació". I la Universitat de València ha preparat per a dilluns 2 de març un debat públic amb quatre investigadors del Programa de recerca de Biologia de Sistemes de Patògens que contestaran els dubtes dels assistents.

El president de la Generalitat Ximo Puig fa crida a la calma i assegura que el sistema sanitari valencià està "absolutament preparat per a fer front a qualsevol eventualitat relacionada amb el coronavirus". I recorda que "estem enfront un virus contagiós però, en termes generals, d'una agressivitat limitada. Per això, cal tractar aquesta qüestió des del rigor, sense alarmismes, amb la deguda proporcionalitat i amb eficàcia en la detecció dels casos. Si ho fem així, crec que més prompte o més tard aquesta situació se superarà".