El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Sanitat traurà un reglament específic per atraure metges a places difícils com Alcoi

No s'han cobert totes les places adjudicades a l'Hospital Verge dels Lliris d'Alcoi, un lloc que sembla que no atrau metges. Per evitar este problema, Sanitat presentarà en els pròxims dies un reglament específic per a fer les places més atractives.

Els problemes per falta de personal en l'Hospital d'Alcoi no són nous. S'han queixat els metges, hi ha hagut dimissions de supervisors de planta d'infermeria i altres departaments, s'han fet reunions, i fins i tot una multitudinària manifestació a Alcoi el passat mes de novembre. Des de la conselleria de Sanitat s'ha ofertat més places al centre, però no s'han cobert totes. De les 132 places adjudicades s'han cobert 112, segons les dades oferides pel conseller de Sanitat Miguel Mínguez.

Però Sanitat confia en cobrir pròximament estes places amb un nou reglament que es presentarà en els pròxims dies, i on s'incentivarà al personal que vaja a places de difícil cobertura com la d'Alcoi. A continuació pots sentir les declaracions del conseller, fetes en Alcoi després que li preguntaren si se solucionarien els problemes de personal a l'Hospital.En el cas d'Urgències, per exemple, s'han concedit 10 places, però tan sols s'han cobert 4. El gerent de departament de salut, Enrique Barbeito, confia que es cobrisquen pròximament, però explica que amb les 4 cobertes ja no preveuen problemes en Urgències com en anys passats.Les declaracions es van fer durant l'acte de celebració del 50 aniversari de l'Hospital Verge dels Lliris d'Alcoi, i on també es va presentar el Pla Director de l'Hospital, un ambiciós projecte d'ampliació a 10 anys vista.