El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

S'habilitaran 350 m de túnel al barri de l'Eixample per al nou vial de ciclistes i vianants

Entrada al tunel, situada entre el poligon Cotes Altes i el pont de Rafael Terol

Es tracta d'un túnel que fou construït fa dècades per tal d'albergar una via ferroviària, encara que mai fou utilitzat per a aquest fi.

A mesura que avancen les obres del nou eix per a ciclistes i vianants d'Alcoi anem coneixent més detalls sobre els seus 9 quilòmetres de traçat. Un dels espais que seran recuperats amb el circuit serà l'antic túnel al barri de l'Eixample, d'uns 350 metres d'extensió, i que connecta el carrer Perú amb la part baixa del polígon Cotes Altes.

Es tracta d'un túnel que fou construït fa dècades per tal d'albergar una via ferroviària, encara que mai fou utilitzat per a aquest fi. Al llarg dels anys s'ha utilitzat inclús com a magatzem per a material de la construcció, encara que avui dia es troba en desús. El regidor d'obres, Jordi Martínez, confirma que el túnel es troba en bon estat, i que el que s'haurà de fer és asfaltar el terreny i instal·lar enllumenament.

Entrada el túnel pel camí vell de la piscina

El túnel desemboca d'una part en un pont que transcorre paral·lel al pont de Rafael Terol, i de l'altra banda en allò que es coneix com a 'Antic camí de la piscina', al costat del carrer Perú. El vial transcorrerà per aquest camí de terra sense asfaltar fins al carrer Isabel la Catòlica, i segons els plans del Consistori la idea és que romanga sense asfaltar, tot pensant en el futur projecte del Bulevard.

Part del traçat que quedarà momentàniament sense asfaltar a l'espera del Bulevard

"Tenim un acord amb els propietaris del terreny, i encara que d'acord al Pla General és una zona que encara està per a desenvolupar, està previst que aculla part del projecte del Bulevard", reconeix Martínez. D'aquesta manera, la inversió en aquest punt del traçat serà mínima, afirma el regidor, disposant de terra compactada en compte d'asfalt, perquè quan es construïsca el Bulevard s'haurà de refer el trajecte. De fet, ja es pot veure que una part del vial discorre pel pont Rafael Terol, amb la intenció que en un futur aquest tram connecte amb el Bulevard.

Bifurcació del vial, abans d'arribar al pont de Rafael Terol des de l'avinguda Carmen Vidal