El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

S'inicia la revisió tècnica dels edificis del Centre d'Alcoi

Revisions al carrer Sant Agustí.

Les inspeccions continuaran al llarg dels mesos de febrer i març.

Aquest dimecres 5 de febrer han començat els treballs per a revisar entre 400 i 500 edificis de més de 50 anys al Centre d'Alcoi. Els tècnics de l'Institut Valencià de l'Edificació (IVE) encarregats de les revisions s'han dividit en dos grups: un ha anat a la zona del Raval Vell i l'altre a la de Placeta les Eres-carrer Sardina. Els primers edificis a revisar són aquells que presenten major risc estructural a tot el Centre, aproximadament un 60.

L'avaluació dels experts, que ja han treballat a avaluar les conseqüències que la DANA va tindre en els edificis del Baix Segura, es plasmarà en un senyal de color verd per aquells edificis que estan en bones condicions, groc per aquells en què es detecten problemes i s'ha d'actuar, i roig quan es considere que s'ha de prohibir l'accés a l'habitatge pels riscos que comporta.

Aquests diagnòstics, realitzats per l'IVE i assumits econòmicament per la Conselleria d'Habitatge, representen una mesura excepcional i s'engloba dins de la situació que va provocar la borrasca Glòria a la ciutat. La visita per a realitzar els diagnòstics dels edificis s'acorda per part dels tècnics amb els propietaris.

Abans de les inspeccions d'aquest dimecres s'ha realitzat una reunió a l'Ajuntament amb la presència dels experts i personal de l'IVE, tècnics municipals, el regidor d'Obres, Jordi Martínez, i la regidora d'urbanisme, Lorena Zamorano així com el Director General de qualitat, rehabilitació i eficiència energètica, Jaume Monfort.

La regidora d'urbanisme, Lorena Zamorano, comenta que "en poques setmanes es tindrà una important informació que permetrà concretar, de manera objectiva realista i sensata, les mesures que s'han d'aplicar". Recorda Zamorano que les mesures s'acordaran tenint les diferents administracions, constructors, empreses del sector i propietaris privats, ja que "l'Ajuntament no té capacitat per si sol".

 

Reunió prèvia a l'inspecció dels edificis.