El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

S'inicien els contactes per a recuperar la gestió pública la residència DomusVi d'Alcoi

De moment tan sols hi ha intenció. Toni Francés diu que "no és fàcil aquest procés de reversió, però sí que és una possibilitat que va a explorar-se".

Reaccions a les declaracions del cap de la UHD sobre possibles pràctiques poc ortodoxes a la residència. L'alcalde Toni Francés diu que ho ha traslladat a Mónica Oltra qui "també comparteix aquesta preocupació", i "referma" la necessitat de revertir la titularitat a pública. A finals de juliol hi ha prevista una reunió entre Generalitat, Ajuntament, i la direcció de DomusVi.

En el plenari a principi de maig, tots els partits del govern municipal acordaren demanar a la Generalitat la reversió de la titularitat de la residència de majors d'Alcoi, però des d'aleshores poc més s'ha avançat. Ara, amb les declaracions aquesta setmana del cap de la Unitat d'Hospitalització Domiciliaria sobre possibles pràctiques poc ortodoxes a la residència, la qüestió torna a eixir a la palestra, i l'alcalde Toni Francés diu que es "refermen" en aquesta petició, i que així li ho han traslladat a la vicepresidenta Mónica Oltra "qui comparteix la preocupació". De fet, des de la conselleria de Polítiques Inclusives confirmen que han mantingut converses amb DomusVi sobre el retorn de la gestió. 

Tot i això, tan sols són intencions perquè Francés reconeix que la reversió a pública "no és un procés fàcil, però sí que és una possibilitat que està damunt de la taula i va a explorar-se". I confirma que per a finals de juliol hi ha prevista una reunió entre la vicepresidenta Mónica Oltra i la direcció de DomusVi on també assistirà l'alcalde. Conselleria explica que encara no s'ha taancat data però confirma que serà per a finals de mes o principi d'agost. 

L'empresa DomusVi gestiona la residència d'Alcoi des de l'any 2002, amb una concessió de 45 anys. Si s'aconsegueix la reversió abans de caducar la concessió, seria la primera residència valenciana en fer aquest canvi. 

Des de la residència DomusVi no fan menció concreta a aquesta possible reversió, però confirmen que ja no tenen casos a la residència i diuen que les places ara buides s'obriran sota les directrius i normativa de Sanitat. Els nous residents que ingressen han d'acreditar amb una PCR recent que no tenen coronavirus, i "tot i això, quan arriben al centre hauran de passar 14 dies amb una atenció especial per a confirmar que estan lliures de coronavirus".