El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Polèmica per acusacions de mala praxi a la residència DomusVi d'Oliver

El cap de la Unitat d'Hospitalització Domiciliaria, en declaracions a Ràdio Alcoy, assegura que la direcció de la residència no va complir amb l'aïllament dels residents per les indicacions d'un metge naturista. L'empresa ho nega.

Durant tres mesos molt poc s'ha sabut del que ha passat a la residència de majors DomusVi al carrer Oliver d'Alcoi, més enllà de l'experiència concreta d'alguns familiars, que s'han constituït en associació i estudien iniciar accions legals. Ara la polèmica ha saltat amb unes declaracions a Radio Alcoy del doctor Manuel Pérez Boch, cap de la Unitat d'Hospitalització Domiciliària, qui assegura que a la residència d'Oliver no es van complir amb totes les normes d'aïllament dels residents, i fins i tot diu que un metge naturista recomanava pràctiques poc ortodoxes en els primers moments del coronavirus. APunt també s'ha fet ressò de la notícia, tot i que el cap de la UHD no ha repetit les seues declaracions. Unes greus acusacions que no arriben per sorpresa per als familiars que, tal com han dit a APunt, confirmen les seues sospites amb aquestes declaracions.

I des de l'empresa DomusVi, que gestiona la residència d'Oliver, han desmentit en un comunicat aquesta informació. Asseguren que "sempre s'ha seguit les pautes i tractament indicat per l'hospital", i que "mai s'ha contractat cap naturista com a metge". Diuen que el metge del centre, Hernán Sal y Rosas, també és metge d'Urgències a l'Hospital d'Alcoi i "va aplicar sempre, en clara sintonia amb els seus companys de la UHD, els tractaments prescrits per l'hospital". I segons la cronologia que presenten, asseguren que es van assabentar del primer cas de coronavirus el 13 de març a la vesprada, i que en eixe moment es va produir la "sectorització del centre", "sis dies abans que arriba l'ordre de la conselleria de Sanitat, que té data del 19 de març". El 18 de març la residència va estar intervinguda per Sanitat, i des d'eixe moment "el metge coordinador va ser el responsable dels tractaments per coronavirus".

No hi ha cap declaració oficial al respecte per part de la conselleria de Sanitat.