El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

S'invertirà mig milió d'euros en l'accessibilitat del Centre Orosia Silvestre i l'escola de Belles Arts

Antiga escola industrial d'Alcoi, al barri del Viaducte.

Les obres haurien de començar a principis de 2020, la qual cosa permetria que l'edifici fóra accessible de cara a l'inici del pròxim curs.

L'antiga escola industrial del Viaducte, on es troben el Centre de Formació Orosia Silvestre i l'escola municipal de Belles Arts, podria ser accessible per a persones amb mobilitat reduïda a l'inici del curs 2020/21. El regidor d'educació, Alberto Belda, ha assegurat que la Universitat Politècnica de Valencià, propietària de l'edifici, es troba ultimant la licitació de les obres per un valor superior al mig milió d'euros.

Així ho ha confirmat Belda durant el plenari de novembre celebrat a l'Ajuntament d'Alcoi, en resposta a un prec de Podem Alcoi, des d'on es demanaven solucions en matèria d'accessibilitat per a l'edifici. D'acord amb les estimacions del regidor, les obres haurien de començar a principis de 2020, la qual cosa permetria que l'edifici fóra accessible de cara a l'inici del pròxim curs.

A l'espera que aquesta millora siga efectiva, l'Ajuntament ja contempla mesures temporals per a l'Escola municipal de Belles Arts, amb l'habilitació d'una aula pensada perquè persones amb mobilitat reduïda es puguen matricular en el present curs. Situació diferent és la del centre Orosia Silvestre, dependent de la Conselleria d'Educació, i sobre la qual l'Ajuntament no disposa de competències.

Recordem que des de l'any 2018 el col·lectiu de persones amb mobilitat reduïda AVANZAR ve denunciant la falta d'accessibilitat d'aquest centre, la qual cosa dificulta que persones amb mobilitat reduïda puguen matricular-se i accedir a la seua formació.