El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

S'ultima la cessió de terrenys per al futur parc forestal de bombers

L'Ajuntament convocarà un plenari extraordinari per a aprovar la cessió dels terrenys.

Els tràmits per a la cessió dels terrenys es van iniciar a finals de l'any 2017 amb l'Agència Valenciana de Seguretat.

El Govern municipal convocarà al llarg d'aquesta setmana un ple extraordinari on aprovar la cessió de terrenys on construir el futur parc forestal de bombers. L'àrea, ubicada entre els polígons de la Beniata i el Clergue, serà cedida a la Generalitat Valenciana perquè redacte el projecte i licite les obres.

Així ho ha confirmat el regidor de Medi Ambient, Jordi Martínez, en el plenari d'aquest 25 de febrer, després que el grup municipal de Ciutadans preguntara a l'equip de govern pel projecte. Els tràmits amb l'Agència Valenciana es van iniciar a finals de l'any 2017, pel que Ciutadans demanava conéixer el perquè del retard.

Martínez s'ha justificat, al·ludint uns informes municipals on es posa en dubte la ubicació exacta dels terrenys, si en el polígon de la Beniata o del Clergue, la qual cosa ha pogut retardar la cessió. "Es necessiten molts informes municipals i tenim un únic departament de Patrimoni; a més cal dotar a tot el procés de la necessària seguretat jurídica", ha afirmat el regidor.

Amb el nou parc forestal es volen corregir els problemes que generen les actuals instal·lacions, situades en el km 5 de la carretera de la Font Roja, i separades del lloc on els bombers disposen del material i dels vehicles, a l'altura del poliesportiu Francisco Laporta.