El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Sumem 2 morts a les comarques. Ja hem perdut 96 persones

Taxa de morts. Les nostres comarques, en blau obscur, mostren la taxa més elevada de la Comunitat Valenciana.

Els nous positius són molt pocs, 15 en els últims 4 dies, 2 des de l'última actalització. 

Des que es tenen dades per departaments, 4 dies, es pot vore que el ritme de morts a les comarques no és més elevat que a la resta de zones. Però en algun moment vam sumar moltes (l'última dada oficial són 32, són més però no hi ha xifra oficial) de la residència d'Oliver que ens deixa com la zona amb la taxa de mortalitat més alta, amb diferència, de tota la Comunitat Valenciana.

En l'últim dia sumem 2 morts. Despús-ahir va ser 1 i el dia anterior 2 més. Seguim la tendència de la resta de departaments, on cada dia falten entre 0 i 3 persones. Així es pot vore després de 4 dies de xifres per departaments, que ja ofereix la Conselleria de Sanitat.

Tot i això, registrem 96 morts, la xifra més elevada de tota la Comunitat, i una taxa de mortalitat hui en dia de 70 per cada 100.000 habitants; quan la resta de departaments, excepte Requena, estan per baix dels 20 punts. Tot indica que aquesta elevada xifra es deu a les morts registrades dins de la residència Domusvi d'Oliver en un brot que s'ha reconegut "virulent" però que es desconeix el perquè d'aquesta virulència i on, segons l'alcalde, la situació està estabilitzada. A Requena, on no registren tantes morts però si tenen un índex molt alt de contagis, la consellera Ana Barceló diu que és deu a "l'alta concentració de residències de majors". A les nostres comarques no tenim una alta concentració de residències, però si una que ha acaparat gran part de les morts. L'última xifra oficial de morts és de 32, tot i que per tots és sabut que hi ha més, però desconeixem la xifra. El dubte ara és saber per què el coronavirus ha sigut tan letal en aquesta residència, a diferència d'altres.

Per contra, dades positives pel que fa als nous contagis. En els últims 4 dies l'escalada és mínima, amb 15 nous contagis des de dijous. Tot i això, és molt desigual i cal esperar a tindre dades de més dies per a fer-se una idea. En el primer dia de dades no es registraren nous positius, i el segon dia van ser 13. Hui tan sols 2.

 

 


Departament de Salut d'Alcoi. Dades oferides des del dia 9 d'abril, i referides tan sols a casos positius i morts. Les taxes són per 10.000 habitants:

9 d'abril:      347 positius, taxa 253,2.        91 morts,  taxa 66,4.
10 d'abril:    347 positius, taxa 253,2.        93 morts,  taxa 67,9.
11 d'abril:    360 positius, taxa 262,7.        94 morts,  taxa 68,6
12 d'abril:    362 positius, taxa 263,10.      96 morts,  taxa 70