El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Superem el centenar d'ingressats per COVID a l'Hospital Verge dels Lliris

A Alfafara, l'Ajuntament demana als veïns que s'autoconfinen fins al 19 de gener. Castalla i Alcoi continuen tancades perimetralment.

En l'Hospital continuen habilitant nous llits per als pacients de coronavirus, perquè incrementa de manera preocupant el nombre d'ingressats. Hem passat dels 50 ingressats en Nadal als 100 d'ara.

Fa ja quasi un mes que mantenim increments desmesurats de casos en les nostres comarques, fins al punt de tancar perimetralment dos dels municipis, Alcoi i Castalla. Les xifres ens diuen que hem renunciat a poc en l'últim mes, tot i tindre un Nadal i Cap d'Any amb restriccions. I ara patim les conseqüències: la situació a l'Hospital és preocupant.

Hem duplicat la xifra d'ingressats en tan sols dos setmanes: només passar Nadal teníem vora 50 persones ingressades, 65 després de Reis, i 100 ara mateix, segons ens confirmen des del Departament de Salut. A Urgències és incessant l'arribada de possibles positius, i en l'Hospital han de pensar cada dia com reorganitzen per aconseguir més llits. S'ha habilitat tota la planta de cirurgia per als nous ingressos, i açò suposa la suspensió de tota activitat quirúrgica programada.

I continua l'increment de casos. L'actualització de xifres oficials per municipis i departaments es farà demà dimarts 12 de gener, però les actualitzacions diàries de tota la Comunitat Valenciana fan vore que tindrem un increment important aquesta setmana. La Comunitat ha registrat aquest 9 de gener la xifra rècord de nous contagis en tota la pandèmia, amb més de 6.000 nous positius en tan sols un dia, i amb un 72 per cent més de casos que la setmana passada. Està prevista una compareixença de la consellera de Sanitat Ana Barceló aquesta vesprada per informar sobre la situació de la pandèmia en el territori valencià.

Ara hem de ser especialment conscients que la nostra actitud com a societat serà la que determine si el nostre sistema sanitari comarcal podrà assumir tots els nous casos que li enviem, part d'ells resultat de la irresponsabilitat social. Recordem que Alcoi i Castalla continuen tancades perimetralment, però no amb controls policials en cada eixida i a tota hora, sinó que s'ha demanat a la gent que no isca del municipi a menys que siga per a treballar, estudiar o cuidar una altra persona. I la pandèmia està arribant als pobles més xicotets. A Alfafara, l'Ajuntament ha emés un comunicat oficial on demana als veïns que s'autoconfinen fins al pròxim 19 de gener: "la situació és molt trista i preocupant. Esperem que els malalts es recuperen prompte i no augmenten les xifres de contagi".