El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

"Targetes Regal" per a incentivar el comerç local a Castalla

Castalla / AM

Amb les tarjetes, l'Ajuntament vol ajudar econòmicament als comerços de Castalla i, per una altra banda, beneficiar als veïns amb un estalvi del 50% en les seues compres als establiments locals.

 

El comerç local és un dels sectors que s'ha vist afectat negativament per la Covid-19 des de que va començar la pandèmia. Per a ajudar als ciutadans, l'Ajuntament de Castalla ha posat en marxa una proposta que consisteix en oferir "Targetes Regal" per a pagar les compres realitzades en els establiments del municipi.

Amb aquesta iniciativa, l'Ajuntament pretén ajudar econòmicament als comerços de Castalla i, per una altra banda, beneficiar als veïns amb un estalvi del 50% en les seues compres als establiments locals. La inciativa no és nova, l´any pasat els ciutadans de Castalla ja van poder gaudir d'aquesta mesura econòmica. 

Cada tarjeta tindrà 60€, que es podran gastar en les tendes que entren en l'acord establit. D'eixos 60€, 30€ els pagarà el sol·licitant i els altres 30€ l'Ajuntament. 

La "Tarjeta Regal" funcionarà com una tarjeta de crèdit, és a dir, es podrà utilitzar fins que s'acaben els diners i la compra es realitzarà mitjançant datàfon al comerç. 

L'Ajuntament de Castalla emitirá un total de 1.333 targetes regals i es podràn utilitzar des de el dia de la seua recepció fins al 15 de novembre de 2021. Soles es podrà adquirir una per persona.

Els requisits per a sol·licitar la "Tarjeta Regal" són: estar empadronat en Castalla amb una antiguitat d'un any com a mínim des de la data de la sol·licitud, ser major d'edat  i estar al corrent amb les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social.

Les "Targetes Regal" es podran sol·licitar en l'Oficina del Registre de l'Ajuntament de Castalla, de 9:00 hores a 14:00 hores, de dilluns a divendres o en l'Oficina de Turisme, de 10:00 a 14:00 hores de dimarts a divendres. 

Per a completar la sol·licitud, serà necessari acreditar que s'ha fet l'ingrès de 30€ en el compte que s'òbriga en “Caixa Popular” amb titularitat d´Ajuntament de Castalla o que s'ha fet el pagament en tarjeta en la mateixa Oficina de Turisme. Pròximament l'Ajuntament publicarà les dates de l’inici del procés de sol·licituds. 

Castalla no és el primer municipi en oferir les "Targetes Regal". Altres municipis com Ontinyent, Xàtiva, Albaida, Olleria, Aielo de Malferit o Gandia ja han incentivat el petit comerç mitjançant aquesta idea.

Per la seua banda a Alcoi ho va proposar el PP, però hui en dia no s’ha posat en marxa.