El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

UCI completa i 126 ingressats a l'Hospital Verge dels Lliris

Ara mateix, més del 40 per cent del total de llits de l'Hospital estan ocupats per malalts de COVID-19. 

Es deriven pacients de malalties generals a altres hospitals, i es busquen més espais per habilitar llits perquè la situació és preocupant. Des de la gerència del Departament de Salut demanen a la població que "es consciencie de les dificultats i actue responsablement".

Sabem que estem en el pitjor moment de la pandèmia perquè l'Hospital presenta xifres d'ocupació que preocupen. Aquest 14 de gener ja tenim 126 llits ocupats en planta; i l'UCI, amb 10 llits, està totalment plena. S'han preparat més llits per a Cures Intensives, però que també són per a altres malalties que no siguen COVID. L'Hospital té en total poc més de 300 llits per a totes les malalties i patologies que pugueu pensar, i ara mateix més del 40 per cent dels llits els ocupen pacients de coronavirus.

Eixa és la xifra concreta, perquè el que no es pot concretar en dades és l'esforç i circumstàncies tenses que viu tot el personal sanitari de l'Hospital. L'arribada de possibles positius és contínua, i ja s'està derivant malalts d'altres patologies a diferents hospitals propers. També fa uns dies que es va suspendre les intervencions quirúrgiques no essencials i les consultes. Aquesta pressió a l'Hospital també afecta els centres de salut

Des de la gerència del Departament de Salut demanen a la ciutadania que siga conscient de les dificultats que travessa ara el departament, i siguen responsables. La pujada de casos després de les trobades de Cap d'Any i Reis encara es preveu que duren uns dies, així que s'han d'extremar les precaucions per aturar l'expansió del virus. Amb un bon control ara, i la vacunació que ja està en marxa, hauríem de ser capaços d'iniciar la nostra ofensiva contra el virus d'ací poc. Ànims a tots.