El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Veïns de l'interior d'Alacant denuncien presència massiva de motos que no respecten les normes viàries, perjudiquen la tranquil·litat i el Turisme d'interior

  • "Aquest cap de setmana" hem notat més presència de motos perquè en La Carrasqueta hi ha més controls"
  • Creuen que aquesta situació genera un estrés en la zona viària, contaminació acústica en tota la vall, i li lleven l'encant a les meravelloses zones d'interior".
  • Estan arreplegant signatures per a canviar la Llei.

Ho contàvem en ARAMULTIMÈDIA fa pocs dies. Les motos de gran potència han pres els carrers de forma massiva, segurament per la necessitat de llibertat que provoca el confinament. Si des de l'Ajuntament de Xixona alertaven dels perills que ocasionaven, ara, veïns de l'interior de les comarques avisen dels perills que ocasionen en els seus pobles.

Els veïns de la Vall de Gallinera ens han fet arribar les seues queixes perquè han percebut en els darrers dies una afluència massiva de motoristes en les carreteres de pobles com ara Planes, Tollos i totes aquestes valls de l'interior de les Comarques.

Fa ara una setmana, informàvem que l'Ajuntament de Xixona havia posat en coneixement de la subdelegació de Govern un increment important de motoristes per La Carrasqueta, una vegada s'ha passat de fases en l'estat d'alarma.

Doncs els veïns de les comarques de l'interior han detectat també més presència de motos que altera profundament la seua tranquil.ltat i posen en risc la seguretat viària en carreteres comarcals.

En concret, aquests veïns diuen que "sembla que en incrementar-se la presència policial en zones com la de La Carrasqueta, s'estan desplaçant a altres carreteres com la de la Vall de Gallinera, carretera de Tollos o el Port de Tudons. Circulen a velocitats que tripliquen la permesa i avancen on està prohibit".

Creuen que aquesta situació genera un estrés en la zona viària, "una contaminació acústica en tota la vall, (sobretot per a la fauna), i li lleven l'encant a les meravelloses zones d'interior".

 

Arreplegant signatures


A més, a més estan arreplegant signatures per mitjà de Change.org perquè es cree una llei que regule el trànsit de motos per les carreteres de l'interior. Exigeixen "mesures en les carreteres d'interior perquè no es puga depassar la velocitat legal en cap tram".