El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Vora 60 empreses de les comarques centrals participen des de hui a la Fira Tèxtil de Frankfurt

El sector tèxtil ha tingut un bon any en el 2018, amb un creixement del 2,8 per cent en l'ocupació. IVACE i ATEVAL estan presents en la Fira per a donar suport a un sector que aposta pels mercats internacionals. No debades, de totes les empreses espanyoles presents a la Fira, quasi la meitat són valencianes. 

Heimtextil ha obert les portes a Frankfurt. És una de les principals fires del sector, on fins a l'11 de gener es mostren les novetats i les tendències en el tèxtil per a la llar per al 2019. I és una cita ineludible per a les nostres comarques, on se centralitza gran part de la producció tèxtil valenciana. De fet, de les 80 empreses valencianes que estan ara en Alemanya, 60 són de la Vall d'Albaida i de l'Alcoià-Comtat.

I 2018 ha sigut bon any per al sector. El conseller d'economia sostenible Rafa Climent, destaca que "segons les dades del tercer trimestre del 2018, proporciona ocupació directa, a prop de 20.000 persones, el que suposa un augment anual del 2,8% de persones ocupades".

L'IVACE, l'Institut Valencià de la Competitivitat; i l'Associació d'Empresaris tèxtils de la Comunitat Valenciana, ATEVAL, col·laboren amb un estand conjunt en la fira alemanya. Rafa Climent assegura que es tracta d'un sector important en la comunitat, "ja que té una participació superior al 9 per cent dins del conjunt industrial de la Comunitat". Al llarg dels dies de Fira tant Rafa Climent com la directora de l'IVACE Júlia Company, o el director d'ATEVAL Càndid Penalba, visitaran la fira per a, com diu Climent, "estar a prop d'un sector que està creixent molt en els últims anys, i mostrar el nostre reconeixement a l'esforç que estan fent aquestes empreses per obrir nous mercats en l'àmbit internacional".