El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Xixona adjudica la restauració del castell de la Torre Grossa

Castell de Xixona / Ajuntament de Xixona

Pel que fa a les obres, aquestes tindran un cost de 528.095 euros i el pla d'execució és de tres mesos i una setmana.

L'Ajuntament de Xixona invertirà més de mig milió d'euros en la restauració del castell de la Torre Grossa. Amb les obres, que acaben de ser licitades, es restaurarà la Torre Grossa i l'alcassaba, dos dels elements més antics del castell. El termini d'execució de les obres serà de 3 mesos i una setmana.

El Castell de Xixona va ser construït pels almohades entre finals del segle XII i principis del segle XIII, convertint-se en un dels elements clau per a la defensa de la frontera del regne de València amb Castella.

La restauració és possible gràcies a la subvenció per part de la Generalitat a través dels fons FEDER. L'alcaldessa Isabel López considera que "amb aquestes obres s'aconseguirà conservar i fer valdre un autèntic símbol per als xixonencs com és el castell, l'element arquitectònic més antic del municipi, i que podrà ser visitat i conegut d'una forma més adequada i acorde a la seua importància".

Pel que fa a les obres, aquestes tindran un cost de 528.095 euros, dels quals 275.000 euros procedeixen del Fons Europeu de Desenvolupament Regional.