El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Xixona celebra una segona edició del Dia del Torró amb l’objectiu de que siga reconegut com a Mundial per l’ONU

El dissabte, va tindre lloc la I Mostra de Gelat Artesà de Torró que va guanyar Roberto Verdú.

Durant tot el cap de setmana ha hagut activitats dedicades al dolç més famós de Xixona. Destaca el 'showcooking' realitzar per Alexis Zaragoza, on s'han utilitzat tres textures de torró per a maridar la carn.

És el segon any consecutiu que la localitat de Xixona celebra el Dia Mundial del Torró (7 de novembre) i ho fa amb l’objectiu, principalment, de que aquest dia tinga una repercussió i reconeixement mundial per part de l'Organització de les Nacions Unides, ONU. Així ho ha explicat l’alcaldessa del municipi, Isabel López, que ha motivat junt a altres regidors, empreses i persones de Xixona, que durant tot el cap de setmana s’hagen organitzat activitats que giren entorn a aquest dolç.

El dissabte, va tindre lloc la I Mostra de Gelat Artesà de Torró, en a la que van participar set gelaters artesans de tota Espanya. Aquesta ha sigut la primera edició d’un concurs que forma part de tota una programació per celebrar aquesta important cita. El guanyador va resultar Roberto Verdú, qui te gelateries a la localitat de Santiago de la Ribera (Murcia).

El diumenge, ha sigut destinat a activitats esportives, amb una marató i un classe de yoga a l’aire lliure. A més de les visites teatralitzades al castell i una gymkana pensada per als més menuts, una de les activitats estrella del dia ha sigut un ‘showcooking’ en el que el cuiner Alexis Zaragoza, acompanyat de l’equip del prestigiós restaurant Alma de Barra, ha cuinat una carn amb tres textures de torró (líquid, cremós i sòlid).