El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

10 dies per a demanar les ajudes al sector fester alcoià

Imatge de recurs. Treball per a una carrossa.

Formen part del programa d'ajudes extraordinàries Reactiva Alcoi, que ja ha atorgat ajudes al lloguer, als comerciants o per al foment de l'ocupació. 

Aquest 4 de novembre s'ha publicat la convocatòria d'ajudes per als professionals artesans que estan vinculats a les festes d'Alcoi. Es pot optar a 4.000 euros si tens menys de 2 treballadors, o 6.000 euros per a empreses amb més de 2 treballadors.

El Butlletí Oficial de la Província publica aquest 4 de novembre la resolució d'ajudes per a professionals i empresaris vinculats a les festes d'Alcoi, i estipula un termini de 10 dies hàbils per a demanar les ajudes. Poden optar totes les empreses o professionals que acrediten "la seua especial vinculació" amb les festes d'Alcoi, i que treballen dins les activitats relacionades amb els Moros i Cristians. Ací entren treballs artesanals com forja, ferreteria, indústries tèxtils, articles de cuir, calçat, peces de roba o reparació de béns de consum. També s'inclou a pintors, escultors, ceramistes, artesans i gravadors; a ensinistrador d'animals; i organització d'espectacles a l'aire lliure, amb l'excepció dels espectacles taurins

L'Ajuntament preveu destinar vora 70.000 euros en aquestes ajudes, tot i que dependrà de la quantitat final de sol·licitants. Hi ha dos possibles línies depenent del nombre de treballadors que tinguera l'empresa a dia 13 de març, quan Ajuntament i Associació de Sant Jordi anunciaren l'ajornament de les festes. Així, els professionals o empreses amb menys de dos treballadors opten a 4.000 euros, i les de més de dos treballadors a 6.000 euros. Les subvencions s'atorgaran per concurrència competitiva. 

"Alcoi compta amb un sector artesanal vinculat a les nostres festes tradicionals, amb gran prestigi, que contribueix de manera importantíssima a la projecció internacional de les nostres festes de Moros i Cristians", detalla la resolució on es reconeix que la no celebració de les festes enguany ha deixat el sector en una situació "de gran dificultat econòmica per no poder oferir els seus servicis", la qual cosa podria suposar "la desaparició del sector amb les greus conseqüències que tindria per al conjunt de la ciutat".