El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La província d'Alacant suma 58 infectats i 10 noves víctimes mortals per Coronavirus

La Consellera de Sanitat, Ana Barceló.

Quan li han preguntat per la causa del repunt dels últims dies de víctimes mortals en la província d'Alacant, Barceló ha assegurat que "pràcticament per no dir el 95 % d'eixes morts que ha experimentat la província d'Alacant es deuen a la residència de majors (d'Alcoi)".

La Consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha actualitzat les xifres diàries que està deixant el Coronavirus i que a la nostra província registra un total de 537 infectats i de 40 víctimes mortals des de l'inici de la pandèmia. En les últimes 24 hores es parla d'un increment de 58 infectats i 10 víctimes mortals.

Quan li han preguntat per la causa del repunt dels últims dies de víctimes mortals en la província d'Alacant, Barceló ha assegurat que "pràcticament per no dir el 95 % d'eixes morts que ha experimentat la província d'Alacant es deuen a la residència de majors (d'Alcoi)". La xifra de morts donada a conéixer aquest diumenge és de 69 a tota la Comunitat, el que suposa 19 víctimes més respecte al dia anterior.

Són 24 les residències d'ancians a tot el País Valencià que registren contagis per Coronavirus. 93 són els residents que han donat positiu per Covid-19, mentre que entre els treballadors la xifra és de 51, sumats a altres 143 que es troben en quarantena.

A tota la província són 537 els afectats per coronavirus, 209 d'ells amb ingrés hospitalari, 33 dels quals es troben en l'UCI. En xifres totals al País Valencià, són 1.604 els infectats, després que aquest diumenge s'hagen sumat 241 nous casos. 355 són el total de professionals sanitaris valencians que han donat positiu fins al moment. Per a l'esperança cal remarcar 30 noves altes aquest diumenge, 5 més que el dia anterior.

Tests ràpids i hospitals de campanya

Barceló també ha anunciat que s'estan realitzant els treballs previs per a instal·lar hospitals de campanya en diferents punts de la Comunitat. Principis d'abril podria ser quan es comencen a instal·lar aquests hospitals, segons ha confirmat la Consellera, una vegada finalitzen els treballs per a aplanar el terreny on s'ubicaran. De moment sabem que hi haurà un al costat de cadascun dels principals centres hospitalaris valencians: hospital de la Fe en València, i els Hospitals Generals d'Alacant i Castelló.

Respecte als tests de diagnòstic ràpid (dels quals el Govern Central ha adquirit 640.000 unitats), Barceló ha anunciat que s'està preparant la logística per a realitzar les proves: "Remetrem al Ministeri quants (tests de diagnòstic ràpid) anem a necessitar. En qualsevol cas disposarem de tots aquells que siguen necessaris. Estem a l'espera de què ens comuniquen exactament la data en la qual ens arribaran".