El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

58 persones de la Domus VI de Cocentaina que ja havien estat vacunades, positives asimptomàtiques

La vacunació en Cocentaina /AM
  • De moment hi ha confirmats 58, dels quals 47 són residents i 11 treballadors.
  • Sembla que el virus va accedir via alguna persona treballadora.

Havien rebut la vacuna pocs dies abans d'acabar 2020, i poques hores després, una persona treballadora donava positiu. Familiars d'ancians residents en la Domus VI de Cocentaina han confirmat que hi ha 58 persones positives, i que només alguna pateix algun símptoma molt lleu.

La pregunta del milió és si la vacuna, que van rebre a finals de desembre, ha aconseguit que no desenvolupen la malaltia amb símptomes greus. A hores d'ara, familiars de residents han confirmat a AM que es troben bé, la majoria asimptomàtics i confinats en grups.

El centre està oferint informació puntual als familiars i confia que la malaltia no vaja a més.

La residència de Cocentaina era una de les porques de la Comarca que no havia tingut casos positius. I eixa circumstància els va permetre rebre la vacuna un dia després que arribara a l'estat espanyol.

La preocupació entre els familiars i les persones treballadores és màxima i estan pendents de l'evolució dels casos. De moment hi ha confirmats 58, dels quals 47 són residents i 11 treballadors. Sembla que el virus va accedir via alguna persona treballadora.

La residència ha demanat la Conselleria ajuda per a controlar i acabar amb aquest brot.

L'alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa, ha anunciat aquest dimarts l'aplicacio de mesures extraorinàries per detindre els cotagis, que s'han multiplicat el les últimes hores.